Mızraklı: Kobani düşmedi ama siz düşüyorsunuz

Diyarbakır'da kayyım protestosunda konuşan Selçuk Mızraklı, Ahmet Davutoğlu'nun "Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz" sözlerini hatırlatarak "Hepimiz günahlarınızı biliyoruz" dedi. Mızraklı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kobani ile ilgili 2014'teki açıklamasına ithafen "Kobani düşmedi ama siz düşüyorsunuz farkında mısınız?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’da kayyım atamalarına karşı 32’nci gününe giren Demokrasi Nöbeti eyleminde, görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı iktidarı eleştiren bir konuşma yaptı. Mızraklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2014'te söylediği "Kobani düştü düşüyor" sözlerine gönderme yaparak, “Kobani düşmedi ama siz düşüyorsunuz farkında mısınız?” diye sordu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) karşısındaki Lise Caddesi üzerinde yapılan eyleme HDP milletvekilleri, Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, Azadi Partisi Genel Başkanı Ayetullah Aşiti, siyasi parti temsilcileri, belediye eşbaşkanları, sivil toplum örgütü yöneticileri, TJA aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi üyelerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Nöbetin yapıldığı alana çıkan yollar, polis bariyerleriyle çevrilerek çift yönlü araç trafiğine kapatıldı, sokakların başlarına zırhlı araçlar ve TOMA'lar konumlandırıldı.

'TEKÇİ ANLAYIŞA KARŞI HAKLAŞAN ANLAYIŞ'

Konuşmasına “Jin jiyan Azadî” sloganıyla başlayan Selçuk Mızraklı, yaptıkları hizmetlere dönük soruşturmaların açıldığını aktardı. Mızraklı, “Ama bu soruşturmalar, onların yüzlerine çarptı. Yürütmenin durdurulması için İdare Mahkemesi’ne başvurduk. Mahkeme, 11 Eylül’de İçişleri Bakanlığı’ndan savunma istedi. Bakalım ne cevap verecekler” dedi. Dün AİHM’de HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın görülen davasına dikkat çeken Mızraklı, “Dün Strasburg’da AİHM’de söyleyecek sözleri olmayan avukatların yerine Almanya’dan avukatlar katıldı. Bunlara karşı da altı cihan parçası, o salonu onlara dar etti. Bir kere daha tarih önünde nasıl mahkum olacaklarını göreceğiz” dedi.

'KASADA 7 MİLYON VAR'

19 Ağustos’ta kayyım atanmasıyla belediyenin kasasında 7 milyon (trilyon) olduğunu dile getiren Mızraklı, “Bize, paralar oraya buraya gidiyor diyenler, belediyenin kasasında 7 trilyon var. Utansınlar, o para onlara haram zıkkım olsun” diye konuştu. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz” sözünü hatırlatan Mızraklı, “Hepinizin günahlarını biliyoruz. Hiçbirini de unutmuyoruz. Hesabını bir gün soracağız. Kobani düşmedi ama siz düşüyorsunuz farkında mısınız? En büyük rehber irademizdir, irademiz ise özgürlüğümüzdür. Konuşmamı Ape Musa’nın sözüyle bitiriyorum. Edî bes e” dedi.

Mızraklı, belediye yönetiminde kaldıkları dönemde yaptıkları işler ile ilgili cumartesi günü geniş kapsamlı basın toplantısı yapacaklarını ifade etti. Demokrasi Nöbeti, yapılan 10 dakikalık oturma eylemiyle son buldu. (Kaynak: MA)