'Askeri casusluk' savcısı Kılınç'ın tutukluluğunun devamına karar verildi

Askeri casusluk davasının savcısı Zafer Kılınç'ın tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'deki askeri casusluk davasının savcısı Zafer Kılınç'ın yargılandığı FETÖ davasına duruşması bugün görüldü. Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Kılınç katıldı. Kılınç'ın avukatı, mazeret göstererek duruşmaya gelmedi.

Mahkeme Başkanı Bahtiyar Çolak, dava dosyasına gelen evrakı okuduktan sonra Enis Parlak ile Emrah Yeman'ı tanık olarak dinledi.

DAVANIN YARGITAY'DAKİ DOSYAYLA BİRLEŞTİRİLMESİ TALEP EDİLDİ

Tanık beyanlarının ardından söz alan Kılınç, hakkındaki dosyanın İzmir askeri casusluk davasında "görevi kötüye kullanmak"tan yargılandığı Yargıtay'daki dosya ile birleştirilmesini istedi.

Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, Yargıtaya müzekkere yazılarak birleştirmeye muvafakat edip etmeyeceklerinin sorulmasına karar verdi. Sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden heyet, davayı 10 Aralık'a erteledi.

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, eski savcı Kılınç'ın, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

İzmir'deki askeri casusluk davasının savcısı olan Kılınç, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 357 askere "casusluk" suçlaması yöneltmiş ve sanıkların Türk Silahlı Kuvvetleri'nden elde ettikleri bilgileri Yunanistan'a satabileceklerini iddia etmişti.

Davada sahte delillerle kumpas kurulduğu gerekçesiyle tüm sanıklar 2016'da beraat etmiş, askeri casuslukta kumpas davasında da 41 sanığa, 6 yıl 10 ay 15 gün ile 51 yıl 4 ay 5 gün arasında değişen hapis cezaları verilmişti.

24 Ağustos 2016'da meslekten ihraç edilen Kılınç, 16 Nisan 2018'de askeri yasak bölgeden Yunanistan'a geçmeye çalışırken gözaltına alınmıştı. (ANKARA/AA)

'Askeri casuslukta kumpas' davasında 41 sanığa hapis cezası'Askeri casuslukta kumpas' davasında 41 sanığa hapis cezası