HDP'li Hatimoğulları: Beyaz tülbentlerimizi birleştirelim

Van'daki kayyım protestosunda konuşan HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, “Diyarbakır’da oturan anneler, Cumartesi Anneleri, AKP il binası önünde oturan anneler, aynı anneler değil midir? Biz de burada tüm annelere sesleniyoruz, gelin savaşa karşı beyaz tülbentlerimizi birleştirelim” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayyım atanan Van'da HDP'nin 'Demokrasi Nöbeti' bir ayını doldurdu. HDP İpekyolu ilçe binası önünde devam eden protesto gösterisine belediye eşbaşakanları, milletvekilleri, Barış Anneleri, HDP'liler, TJA'lılar ve çok sayıda yurttaş katıldı. 'Kayyım idaresi değil halk iradesi' yazılı pankart açılan nöbette, HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları konuştu.

AK Parti’nin kayyım atamaları ile iktidarını perçinleştirdiğini ifade eden Hatimoğulları şunları söyledi: “Anneleri Diyarbakır il örgütümüzün önünde oturma eylemine ikna ettiler. Bütün anneler bizim için çok değerlidir. Bütün annelerin gözyaşları asker annesinin de, gerilla annesinin de gözyaşının rengi bizim için aynıdır. Çekilen acının rengi, aynıdır. Tarihte örnekleri yaşanmış; Vietnam işgalini Amerikalı Barış Anneleri durdurmuşlardır. Asker annesinin ve gerilla annesinin fark etmeksizin hep birlikte barışın anahtarını bulup bu iktidarın önüne en açık bir biçimde koyalım. Bugün elbette biz annelerimize karşı duyarlı davranıyoruz ve davranacağız da, anlıyoruz çünkü onları. Benzer duyguları herkes yaşamaktadır. Bizler istiyoruz ki bu tepkiler asıl adresine, yani hükümete dönmelidir. Barışın muhatabı savaşan güçlerdir. Masaya ve diyalog kurması gereken de bu güçlerdir. Barış böyle büyüyecektir bu topraklarda.”

‘AKP’NİN KURTARMA GİBİ DERDİ YOK’

Hatimoğulları, Meclis açık olduğu dönemde asker aileleri Meclis’te grubu bulunan bütün partileri tek tek ziyarete ettiğini ve annelerin çocuklarına kavuşması için HDP’nin sorumluluk üstlendiğini hatırlattı. Hatimoğulları, “Anneler dediler ki; ‘Bizim çocuklarımız PKK’nin elinde gelin el birliği le çocuklarımızı oradan getirelim’ Bu konuyu HDP Grup Başkanvekilleri gündeme taşıdı ve ‘Dediler ki gelin bu ülkede tüm herkesi temsil eden Meclis’te, gelin barış komitelerini oluşturalım’ ve ‘bu askerleri anneleri ile kavuşturalım’ fakat bu iktidar sağ kulağını çevirdi bize. Çünkü onun askerleri kurtarma gibi bir derdi yok. Eğer olsaydı bu teklifi kimin yaptığına bakmaksızın ailelerin talepleri arkasında durmayı başarırlardı” diye konuştu.

‘GELİN SAVAŞA KARŞI BİRLEŞTİRELİM’

Hatimoğulları konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Diyarbakır’da oturan anneler, Cumartesi Anneleri, AKP’nin İl Binası önünde oturan anneler aynı anneler değil midir? AKP iktidarı burada annelik duyguları özerinden bu toplumda bölücülük yaratmaya çalışıyor. Biz de burada tüm annelere sesleniyoruz, gelin savaşa karşı beyaz tülbentlerimizi birleştirelim.”

Yapılan konuşmanın ardından oturma eylemine geçildi. Oturma eylemi sonrası matem ayı vesilesiyle aşure dağıtıldı. (Kaynak: MA)