Kulp Belediye eşbaşkanları tutuklandı

Diyarbakır'daki bombalı saldırıyla ilgili soruşturmada Kulp Belediye eşbaşkanları Fatma Ay ve Mehmet Fatih Taş'ın da aralarında olduğu 5 kişi tutuklandı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki saldırıyla ilgili gözaltına soruşturmada gözaltına alınan 5 kişi adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği, Kulp Belediye eşbaşkanları Mehmet Fatih Taş ve Fatma Ay ile HDP İlçe Eşbaşkanı Abidin Karaman'ın aralarında olduğu 5 kişinin tutuklanmasına karar verdi.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, 12 Eylül günü odun toplamaya gidenleri taşıyan aracın geçişi sırasında PKK'liler tarafından yerleştirildiği belirtilen el yapımı patlayıcı infilak etmiş, 7 kişi hayatını kaybetmiş ve 10 kişi yaralanmıştı.

Saldırıyla ilgili soruşturmada HDP'li Kulp Belediye eşbaşkanları Mehmet Fatih Taş ve Fatma Ay ile HDP İlçe Eşbaşkanı Abidin Karaman, Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü Şener Aktaş, Mehmet Emin Ay gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından savcılıkta ifade veren 5 kişi tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlik 5 kişinin de tutuklanmasına karar verdi. (DİYARBAKIR/AA)