Sosyal medyada Hasankeyf kampanyası

Hasankeyf için "#HasankeyfİçinBirŞey" etiketiyle Twitter'da kampanya başlatıldı. Hasankeyf Koordinasyonu'ndan yapılan açıklamada, "Hasankeyf ve Dicle Vadisi için ne yapabiliyorsak yapalım" denildi. Çağrıya Tarkan ve Erkan Oğur gibi isimlerden de destek geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hasankeyf Koordinasyonu, Hasankeyf ve Dicle Vadisi'nin baraj sular altına kalmaması için sosyal medya "#HasankeyfİçinBirŞey" etiketiyle paylaşım çağrısı yaptı.

Hasankeyf Koordinasyonu, 14 Eylül’ü "Hasankeyf için Bir Şey-Yap/Çiz/Söyle Eylem Günü" ilan etmişti. Koordinasyon, Hasankeyf'in Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalmaması için sosyal medya kullanıcılarını, saat 20.00’de "#HasankeyfİçinBirŞey" etiketiyle paylaşım yapmaya çağırdı.

Yapılan çağrının ardından birçok isim Hasankeyf için paylaşımda bulundu. Destek veren isimlerden Tarkan, Hasankeyf için hazırlanan bir metin okudu.

Erkan Oğur da "Hasankeyf batmasın" diyerek destek veren isimlerden biri oldu.

İngiliz ressam Miranda Watson da "Benim için önemli bir tablo" diyerek Hasankeyf ve Dicle Nehri'ni çizdi.

#HasankeyfİçinBirŞey etiketine çok sayıda insandan destek paylaşımları gelmeye devam ediyor.

Hasankeyf Koordinasyonu'ndan yapılan açıklamada, "En az 12 bin yıllık tarihe sahip Hasankeyf ve tarihini bilmediğimiz, bilemeyeceğimiz Dicle Nehri ve Vadisi Dicle’nin sularıyla boğulmak isteniyor. 2019 Temmuz ayında Ilısu Barajı’nın kapakları kapatıldı ve yok etme yavaş yavaş başlatıldı. Gelin hep birlikte 14 Eylül günü saat 20.00’de sosyal medya üzerinden bu çığlığa ses olalım" denilmişti.

Yüzlerce köyünde sular altında kalacağı aktarılan açıklamada "Hasankeyf ve Dicle Vadisi için ne yapabiliyorsak yapalım. Şarkılarımızı, türkülerimizi, ağıtlarımızı, dizelerimizi, renklerimizi yine yaşama yöneltelim. Eğer bunu yapamazsak antik kent Hasankeyf başta olmak üzere 289 höyük, milyonlarca canlı, yüzlerce köy sular altında kalacak. Binlerce insan evlerinden, yurtlarından göç etmek zorunda kalacak. #HasankeyfİçinBirŞey yapalım. Çünkü yok edilmek istenilen senin hikâyendir, yok edilmek istenilen hepimizin hikâyesidir" ifadelerine yer verilmişti. (HABER MERKEZİ)