KHK’li Yıldırım AK Parti önünde eylem yapacak

OHAL döneminde yayımlanan KHK ile ihraç edilen Cemal Yıldırım iş yerinin önünde ve Sakarya Caddesi’nde işine geri dönme talebiyle yaptığı eylemini AK Parti Ankara İl Başkanlığı önüne taşıma kararı aldı. Yıldırım, “AKP il binası önüne gitmeyi en doğal hakkım olarak görüyorum” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Ankara Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü’nde çalıştığı sırada 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilmesinin iş yerinin önünde ve Sakarya Caddesi’nde eylem yapan Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi Cemal Yıldırım, eylemini AK Parti Ankara İl Başkanlığı önünde yapacağını duyurdu.

Pazartesi (16 Eylül) gününden itibaren saat 12.00- 13.00 arasında 5 gün boyunca eylem yapma kararı aldığını aktaran Yıldırım, "Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde İçişleri Bakanı’nın gittiği süreçte ben de bir şeyi açığa çıkarmak istedim. Ben üç yıldır sokaklardayım. Bizlerin haklarını ihlal eden AKP iktidarı bir oyun kurmaya çalışıyor. Ben de kurdukları oyunu tersine çevirmek istedim. Ben de KHK’lıyım. Onlar HDP il binasının önüne gidiyorsa ben de AKP il binası önüne gitmeyi en doğal hakkım olarak görüyorum. Pazartesi gününden itibaren 5 gün süreyle 12-13 saatleri arasında AKP il binası önünde olacağım” diye konuştu.