Gergerlioğlu: '90'lara geri mi döndük' algısı oluşturan vakalarla bir çalışma olacak mı?

HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, öğretmen Hayrullah Narin'in kaçırılma girişimiyle ilgili soru önergesi verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Eğitim-Sen üyesi Hayrullah Narin’in dün kendini Polis olarak tanıtan kişilerce kaçırılmak istenmesini Meclis gündemine soru önergesiyle taşıdı. Gergerlioğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "Yurttaşlarda: '90’lı yıllara geri mi döndük?' algısı oluşturan bu kaçırılma vakalarıyla ilgili İçişleri Bakanlığının herhangi bir çalışması olacak mıdır?” diye sordu.

Eğitim-Sen üyesi öğretmen Hayrullah Narin, Ankara'da, 11 Eylül günü kendini polis olarak tanıtan kişiler tarafından kaçırılmak istedi. Olayı anlatan Narin,"'İmdat! Beni kaçırmaya çalışıyorlar' diye bağırıp markete doğru koştum. Arkasından tekrar aynı şekilde bağırınca panik olup araca bindiler araca binerken de: 'Okuluna gelmesini de biliriz' şeklinde tehdit savurarak araca binip uzaklaştılar. Can güvenliğimden endişeliyim" dedi.

Ankara'da kaçırılmak istenen öğretmen: Başıma gelecek her şeyden devlet sorumludurAnkara'da kaçırılmak istenen öğretmen: Başıma gelecek her şeyden devlet sorumludur

BEYAZ TOROSLAR YERİNE SİYAH TRANSPORTER VE TOURNEO...

HDP Kocaeli Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, olayla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Gergerlioğlu, 1990'lı yıllarda kaçırılarak faili meçhul cinayetlerle öldürülenleri hatırlattı. Gergerlioğlu; önergede “90'larda beyaz toroslar şimdi de siyah transporter ve tourneo tipi araçlarla yapılıyor! Peşini bırakmayacağız. İçişleri Bakanlığı suskunluğunu bozmalı ve bu büyük insan hakları ihlaline çözüm bulmalıdır! Yoksa kendisine yöneltilen iddiaların altında kalır!” ifadelerine yer verdi.

Gergerlioğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelttiği sorular şöyle:

  • Tarafıma iletilen mektuptaki iddialar doğru mudur? Konuyla ilgili açılmış bir soruşturma var mıdır? Soruşturma varsa hangi aşamadadır?
  • Konuyla ilgili kaçırma girişiminde bulunanlar polis midir? Bu kişiler gerçekten emniyet mensubu ise konudan Emniyet Genel Müdürlüğü'nün haberi var mıdır?
  • Eğer böyle bir uygulamadan Emniyet Genel Müdürlüğü'nün haberi varsa uygulama ne zaman başlamıştır?
  • 06 MBC 32 plakalı siyah Ford Tourneo araç emniyete kayıtlı araçlar arasında mıdır? Ankara emniyetine kayıtlı kaç adet sivil plakalı siyah Ford Tourneo araç bulunmaktadır?
  • Gündüz saatlerinde böyle bir kaçırma olayına kameralar önünde nasıl cesaret edilebilmiştir? Bu cesaretin sebebi daha önceki kaçırılma olaylarındaki ilgisizlik olduğu iddiaları doğru mudur?
  • Hayrullah Narin hakkında herhangi bir gözaltı kararı var mıdır? Gözaltı kararı yoksa kim ya da kimler polis kimliği göstererek böyle bir şeye temessül etmiştir?
  • Şimdiye kadar farklı zamanlarda yaşanan kaçırılma olaylarıyla ilgili verdiğim 8 soru önergesine İçişleri Bakanlığı'nın cevap vermemesi neyi ifade ediyor?
  • Yurttaşlarda: “90’lı yıllara geri mi döndük?” algısı oluşturan bu kaçırılma vakalarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın herhangi bir çalışması olacak mıdır?
  • Kaçırıldıkları iddia edilen Gökhan Türkmen, Mustafa Yılmaz ve Yusuf Bilge Tunç nerededir?

(HABER MERKEZİ)