Bilal Erdoğan: Hedefimiz cennette peygamberimizin sohbetine katılabilmek

Eğitim öğretim yılı açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, "Çocuklarımızı övün ama her şeyden önce hedefimiz insan olmak ve peygamber efendimiz gibi yaşamaya gayret etmek, sonunda onun sancağı altında, o sohbet halkalarına cennette katılabilmek şerefine nail olmak için yaşamak" diye konuştu. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanvekili Bilal Erdoğan, İstanbul'da Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin 2019-2020 eğitim öğretim yılı açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Erdoğan, "Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu olmanın kimine göre bir nimet olduğunu" söyledi. Erdoğan, "Ama benim hayatım boyunca bana bir külfet olmuştur. Devamlı, 'Yok efendim, Kartal AİHL mezunları şöyle, Kartal İmam Hatip mezunları böyle', yalan üzerine yalan, iftira üzerine iftira, manipülasyon, spekülasyon, tezvirat vesaire…" dedi.

"Öz güven çok değerli bir şey ama arkadaşlar ne zaman ki 'Ben oldum dersiniz.' o zaman aslında yanmışsınız demektir" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ne zaman ki, 'Ben Kartal AİHL mezunuyum' diye böbürlenirsiniz o zaman maalesef o sizin bitişiniz anlamına gelir. Onun için değerli öğretmenlerim bu çocuklarımızı ne olursunuz bu bilinçle yetiştirin. Öz güven yüklemesi yapın. Onları övün ama her şeyden önce hedefimiz Kartal mezunu olmak değil, insan olmak ve yaratılmışların en şereflisi olan insanın, en mükemmel hayatı yaşamış olan peygamber efendimiz gibi yaşamaya gayret etmek, sonunda onun sancağı altında, o sohbet halkalarına cennette katılabilmek şerefine nail olmak için yaşamak. Bizim hedefimiz bu."

'SADECE KENDİNİZ İÇİN YAŞAMAYACAKSINIZ'

Kartal Eğitim Vakfı Genel Kurul Üyesi olduğunu dile getiren Bilal Erdoğan, "Hazırlık sınıfına giren kardeşlerim, okula girdiğiniz andan itibaren Kartal Eğitim Vakfı da Mezun Derneği de sizin hayatınıza girmiş bulunmaktadır. Sizin kendinizi daha iyi tanımanız için, hayatınızla, kariyerinizle ilgili daha doğru kararlar vermeniz için sizlere danışmanlık, rehberlik, mentörlük türü birçok desteği sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Öğrencilerden beklentileri olduğunu ifade eden Erdoğan, "Hayatınızı sadece kendiniz için yaşamayacaksınız. Çünkü insanların en hayırlısı insanlara en faydalı olanıdır. Peygamberimiz bize böyle söylemiş. O zaman bizler de insanlara faydalı olacağız. Niye? Çünkü Rabbimiz bunu seviyor. Biz de Rabbimizin rızasını kazanmak istiyoruz. Dolayısıyla ne olursunuz bencil, kibirli olmayın" dedi.

'ÇOCUKLARINI İMAM HATİBE VERMİYOR DİYORLAR, OĞLUM İMAM HATİBE GİDİYOR'

Bilal Erdoğan, YKS'de ilk 100'e giren öğrencilere hediyelerini verirken, "Neymiş efendim, imam hatipler ile ilgili bu kadar konuşuyorlar, kendi çocuklarını imam hatibe veriyorlar mı acaba?' diyenler var. Bugün benim bir numarayla iki numara okula başladılar. Üç numara bebeğimiz ama büyük oğlum orta okula imam hatibe gidiyor. Bizler de 4 kardeş imam hatipli olmanın gururunu taşıdık. İnşallah sizler de çocuklarınızı imam hatibe gönderirsiniz" şeklinde konuştu. (İSTANBUL/AA)