Bülent Arınç'tan Kaftancıoğlu yorumu: İfade özgürlüğüne saygı duymalıyız

Bülent Arınç, Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezasıyla ilgili "İfade özgürlüğüne saygı duymalıyız, tahammül etmek zorundayız" dedi. Arınç ayrıca yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk hakkında "Terörle alakası yoktur" yorumunu yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Eski Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na hapis cezası verilmesini eleştirdi. Arınç ayrıca yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün terörle alakası olmadığını söyledi.

Arınç, Habertürk'te katıldığı programda, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezasıyla ilgili soruya yanıt verdi. Arınç, Kaftancıoğlu'nu sevmediğini ve beğenmediğini söyleyerek "Bunlardan dolayı ceza verilecek olacak, ben bir hukukçuyum, bu mesajlar toplumu infiale sürükleyecek olsa, 2013'te bir soruşturma açardı savcılarımız. Ama üzerinden 6 yıl geçtikten sonra dava açılıp hemen 2-3 celsede karar veriliyorsa buna nasıl bakmak lazım?" ifadelerini kullandı.

Arınç, "Verilen kararın iyi ya da kötü olduğunu söylemekten uzağım. Kaftancıoğlu'nu sevmiyor olabiliriz. Seçimi kazandı bir kahraman haline getirdiler. Attığı mesajların hiçbirisine katılmıyorum. Ama ifade özgürlüğüne saygı duymalıyız, tahammül etmek zorundayız" dedi.

'AHMET TÜRK'ÜN TERÖRLE ALAKASI YOKTUR'

Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine kayyım atanmasına değinen Arınç, kayyım kararlarının yasal olduğunu söylerken, Ahmet Türk'le ilgili yorum yaptı. Arınç "Ben sadece Ahmet Türk'ü tanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Ahmet Türk'ün benim üzerimdeki hakkı şudur: Bu kişinin terörle alakası yoktur. Ahmet Türk'ün terörle alakası yoktur. Barış olsun isteyen biridir."

'HAİN SIFATINI YAKIŞTIRAMAM'

Arınç, Ali Babacan ve diğer eski AK Partililerin yeni parti çalışmalarıyla ilgili konuştu. Arınç "Hepsi bizim çok sevdiğimiz değerli insanlarımız. Ben onlara birilerinin yaptığı gibi hain sıfatını kesinlikle yakıştıramam. Belki bu sıfatı gelişigüzel kullananların kendileri o sıfata daha layıktır. Bunlar temiz insanlardır ama siyasette yanlış yapıyorlar" dedi. (HABER MERKEZİ)

Arınç için suç değil, Kaftancıoğlu için suçArınç için suç değil, Kaftancıoğlu için suç

Ahmet Türk: Hayatımda hiç Süleyman Soylu gibi konuşmadımAhmet Türk: Hayatımda hiç Süleyman Soylu gibi konuşmadım