HDP'li Beştaş: O çocukları biz de istiyoruz

HDP Şırnak Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP İl binasının önünde oturan aileler üzerinden AK Parti'nin provokasyon girişiminde bulunduğunu söyledi. Beştaş, "O çocukları biz de istiyoruz. Barış için adım atın bütün anneler çocuklarına kavuşsun” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mardin'in Nusaybin ilçesinde kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet ve HDP'li üç büyükşehir belediyesine kayyım atanması protesto edildi. Eylemde konuşan HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, iktidarın HDP önünde eylem yapan anneleri gerçekte desteklemediğini, kayyımı gizlemeye çalıştığını söyledi.

Tevgera Jinên Azad’ın (TJA) başlattığı 'Özgürlük için sen de ayağa kalk' kampanyası kapsamındaki eylemde kadınlar HDP binasından Barış Parkı'na kadar yürüdü. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, burada konuşan HDP Siirt milletvekili Meral Danış Beştaş, kayyım demenin yasaklandığını söyleyerek, "Siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz? Kayyım atadınız kayyum. Kayyımınıza kayyım demeyelim de ne diyelim?" diye sordu.

'KİMSE SİZE İNANMIYOR'

Diyarbakır'da HDP il binasının önünde çocuklarını istedikleri gerekçesi ile oturan aileler üzerinden AK Parti'nin provokasyon girişiminde bulunduğunu ifade eden Beştaş şöyle konuştu: "O çocukları biz de istiyoruz. Biz buradaki annelerin de çocuklarını istiyoruz. O anneler anne de buradakiler anne değil mi? Barış için adım atın bütün anneler çocuklarına kavuşsun. Ama biz biliyoruz ki AKP o anneleri düşündüğü için onların yanında durmuyor. Siz Cumartesi Anneleri'ne Galatasaray Meydanı’nı kapatan, açlık grevleri sürecinde anneleri yerde sürükleyen, Emine Bulut öldürüldüğünde ‘kıyameti koparmayın’ diyen Ömer Çelik, o anneleri desteklediğiniz için bunu yapmıyorsunuz. Sizler yaptığınız kayyım darbesini gizlemeye çalışıyorsunuz. Ama kimse size inanmıyor. Biz Barış Anneleri, çocuğu dağda olan annelerle, çocukları asker olan annelerle el ele bu ülkeye barış getirmek için mücadele ediyoruz.” (HABER MERKEZİ)