Dink davasında MİT görevlilerinin dinlenilmesi kararından vazgeçilmesi istendi

Hrant Dink cinayeti davasında duruşma savcısı, 2004'te Dink'le görüşen MİT görevlilerinin dinlenilmesi kararından vazgeçilmesini istedi. Davayı kasım ayına erteleyen mahkeme heyeti, taleple ilgili kararını daha sonra açıklayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili kamu görevlilerinin yargılandığı davada savcı, Dink'le İstanbul Valiliği'nde görüşen MİT görevlilerinin dinlenilmesini kararından vazgeçilmesini talep etti. Talebe tepki gösteren avukat Hakan Bakırcıoğlu, "MİT personelinin dinlenmesinden vazgeçilmesi kararı cinayeti bütün yönleriyle aydınlatılmasına engel bir karar olarak değerlendirilecektir" dedi.

Davayı 26 Kasım'a erteleyen mahkeme heyeti, savcının talebini daha sonra karara bağlayacak.

Hrank Dink cinayetiyle ilgili olarak Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, jandarma ve eski emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 76 sanığın yargılandığı İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın üç süren duruşması bugün sona erdi.

Duruşmaya tutuklu sanık Ercan Gün ile ev hapsinde bulunan dönemin Jandarma Alay Komutanı Ali Öz, tutuksuz sanıklar Adem Sarıgöl, Murat Bayrak, Okan Şimşek ve Gazi Günay katıldı. Tutuklu sanıklardan Muharrem Demirkale ve Ramazan Akyürek bulundukları cezaevlerinden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya bağlandı. Tutuklu sanıklar tahliyelerini talep etti.

ERCAN GÜN HAKKINDAKİ FETÖ İDDİANAMESİ MAHKEMEYE GÖNDERİLDİ

Tutuklu sanık Ercan Gün hakkında "FETÖ üyeliği" iddiasıyla yeni bir iddianame düzenlendi. İddianame Dink cinayeti davasıyla birleştirilmesi için mahkemeye gönderildi. Mahkeme yeni iddianameyle ilgili olarak Ercan Gün'ün savunmasını aldı. Gün, hakkındaki "FETÖ üyeliği" iddialarını reddetti.

Duruşma savcısı, 2004 yılında İstanbul Valiliği'nde Hrant Dink'le görüşen MİT görevlilerinin tanık olarak dinlenilmesine gerek olmadığı iddiasıyla karardan vazgeçilmesini istedi.

Savcının talebine Dink Ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu tepki gösterdi. Görüşmeye katılan ve tanık olarak ifade veren dönemin İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör'ün “Ben etkisiz elemandım” sözlerini hatırlatan Bakırcıoğlu, “MİT personelinin dinlenmesinden vazgeçilmesi kararı cinayeti bütün yönleriyle aydınlatılmasına engel bir karar olarak değerlendirilecektir. Bu davaya katılımımız cinayetin tüm yönleriyle açığa çıkartılması ve buna dönük delillerin toplanmasının gerçekleşecek olması ümidiyledir” dedi.

Vali Yardımcısı: Dink'le görüşmeyi MİT istediVali Yardımcısı: Dink'le görüşmeyi MİT istedi

10 KİŞİNİN TANIK OLARAK DİNLENİLMESİNE KARAR VERİLDİ

Kararını açıklamayan mahkeme heyeti, Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek, Muharrem Demirkale ve Ercan Gün'ün tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Mahkeme, FETÖ soruşturmasında itirafçı olan Yunus Dolar ile Fikri Yalman, Mustafa Sabri Saklı, Uğur Erdoğan, Hasan Gözala, Mustafa İlhan, Sabahattin Artın, Mustafa Kumaş, Fuat Kömürcü ve İsmail Hakkı Günay'ın bir sonraki duruşma tanık olarak dinlenilmesine hükmetti.

Tutuksuz sanıkların adli kontrol talebinin kaldırılmasına ilişkin istemi de reddeden heyet, MİT görevlilerin dinlenilmesine ilişkin kararın kaldırılmasına yönelik talebin daha sonra karara bağlanmasını, sanıklardan Murat Bayrak'ın teslim ettiği eski cep telefonunun da adli emanete koyulmasını kararlaştırdı.

13 sanık hakkındaki yakalama kararının infazının da beklenilmesine hükmeden heyet, bir sonraki duruşmanın 26, 27 ve 28 Kasım'da yapılmasına karar verdi. (AGOS-AA)