İBB'deki araç saltanatı teşhir ediliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne AK Parti döneminde kiralanan ve ihtiyaç fazlası olduğu belirtilen yüzlerce araç geri çağrıldı. Araçların tamamının pazar gününe kadar Yenikapı'daki miting alanına çekilmesi planlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

Ferhat Yaşar

DUVAR - Seçim öncesinde "İstanbul'da israf düzenine son vereceğiz" vaadinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bazı vakıflara sağlanan 357 milyon liralık desteği kesmesinin ardından, AK Parti döneminde kiralanan yüzlerce aracı da çağırdı. Araçlar, 'israfın kanıtı' olarak teşhir edilmek üzere Yenikapı'daki alana çekildi. Araçların geri dönüşünün pazar gününe kadar sürmesi bekleniyor.

SÜREKLİ ARAÇ GELİYOR

Gece yarısından itibaren Yenikapı'daki alana yüzlerce araç geri çağrıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi henüz bir açıklama yapmazken, saat 11.00 itibariyle toplanan araç sayısı 420'yi buldu.

Araç saltanatını görmek için Yenikapı'ya gelen İstanbullular da var. Tepkisini "Yazık gerçekten çok yazık" sözleriyle dile getiren Abdullah Aktaş isimli yurttaş, "Bir vatandaş olarak merak edip geldim. Çalışanlar kendi imkânlarıyla bu araçlara binebilir mi? 100 bin, 150 bin liralık araçlar. Merak edip görmeye geldim" dedi.

Emekli Dilaver Akça ise, "Bu kadarı bana yetmiyor ama olsun. Bütün halkımızın buraya gelmesi lazım. Bütün İstanbul'un buraya gelmesi ve neler yapıldığını görmesi lazım, çünkü bizi soydular" diye konuştu.

Dündar Sözer ise yapılan yolsuzluk ve usulsüzlüklerin bir bedeli olması gerektiğini vurgulayarak, "Bugüne kadar kullandıklarının parasını geri alınsın" çağrısı yaptı.

Murat Ağırel: İBB her iki araçtan birini Platform Turizm'den kiralamışMurat Ağırel: İBB her iki araçtan birini Platform Turizm'den kiralamış

HİZMET ARACI TARTIŞMASI

AK Partili bir kişi ise belediyenin iddiasına karşı çıkarak, getirilenlerin hizmet aracı olduğunu öne sürdü. Çevresindekilerle tartışan kişi, "Bunların hepsi hizmet aracı, makam aracı değil. 1700 tane makam aracı getirin de görelim. Şov amaçlı buraya getirdiler. Sabah hepsi tekrar belediyede çalışmaya devam edecek. Bunlar evlerde bakım hizmeti yapan insanların araçları" dedi.

İMAMOĞLU TALİMAT VERMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, daha önce yaptığı açıklamada, araçların toplanması için çalışma arkadaşlarına talimat verdiğini söylemişti. İddialara göre yüzlerce araç müdür, daire başkanları hatta bu kişilerin ailelerinin kullanımına verilmişti.

.

BALYALI: BU DAHA BAŞLANGIÇ

İBB CHP Meclis Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, sosyal medyadan, "Sürekli olarak 'Bu daha başlangıç' diyorum. Hem kiralık araçlar için hem de tek tek açıklanacak yolsuzluk ve usulsüzlükler için. Az kaldı bekleyin" paylaşımını yaptı.

'İHANETLERİN SONU GELİYOR'

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da sergilenen araçların fotoğrafını paylaştı. Kaftancıoğlu mesajında "Bu sadece ufacık bir başlangıç.. Araçların devamı halka yapılan ihanetlerin ise sonu geliyor. Rantı kollayanların karşısında halkı koruyan bir anlayış ve başkan İstanbul’a nefes aldırmaya devam ediyor" dedi.

18 MAKAM ODASI ÇIKTI!

İmamoğlu dün de belediye binasında başkan için tahsis edilmiş 18 makam odası olduğunu açıklamıştı. Fox Haber'den Gülşah İnce'ye makam odalarını gösteren İmamoğlun, "Belediye başkanı olarak, benim şahsıma, yanılmıyorsam 17-18 tane makam odası tespit edilmiş. Bir tasarruf da orada yapacağım. Bu, israf ve tasarruf konusu, bizim hayat felsefemiz olmak zorunda. Bu noktada, 16 milyonluk bir kentin yönetimi olarak, elimizden geleni yapacağız. Moraliniz yüksek olsun. Her şey çok güzel olacak" demişti.

AK PARTİ'DEN TEPKİ: KARA PROPAGANDA 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) israf olarak nitelendirdiği araçların Yenikapı'ya çekilmeye başlanması AK Parti tarafından tepkiyle karşılandı. İBB Meclisi AK Parti Grubu Başkanvekili Tevfik Göksu, Ekrem İmamoğlu'nun kara propaganda yaptığını savunarak yapılan işlemin İstanbul halkına zarar verdiğini söyledi.

Esenler Belediye Başkanlığı görevini yürüten Göksu, "ihtiyaç fazlası hizmet aracı ve makam aracı" olarak gösterilen araçların arazide halk için kullanıldığını iddia etti.

Özel bir haber kanalına konuşan Göksu, "Hatırlarsanız seçim kampanyası sürecinde 1717 tane makam aracından bahsetmişti. Galiba makam aracı bulamayınca şimdi de sahadaki arazideki hizmet araçlarını getirtmeye karar vermiş. Bunların hepsi arazide kullanılan hizmet araçları. Zabıtanın, sosyal hizmetlerin, evde bakım hizmetlerinin vs. kullandığı hizmet araçlarıdır" ifadelerini kullandı.

'MADEM İHTİYAÇ FAZLASIYDI 60 GÜNDÜR NEDEN TUTULUYOR?'

İmamoğlu'nun İstanbul'da her birimden belli sayıda araç istediğini kaydeden Göksu, "İstanbul halkı şuan bu şov uğruna, evinde bakım hizmetinden mahrum bırakılmış durumda. Çocuğu hastaneye götürülemeyen anne bugün neden gidemiyor diye merak ediyorsa Yenikapı'ya baksın. Araçlar şuan sayın Başkanın fanzatisine hizmet veriyor" diye konuştu.

"Madem ihtiyaç fazlasıydı 60 gündür neden tutuyorsunuz bu araçları?" diye soran Göksu, bu araçların İBB bünyesinde tutulup tutulmayacağının takipçisi olacaklarını kaydetti.