Fotoğrafçı Çağdaş Erdoğan'a 1 yıl 8 ay hapis cezası

Fotoğraf sanatçısı Çağdaş Erdoğan’a örgüt propagandası suçlamasıyla 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fotoğraf sanatçısı Çağdaş Erdoğan’ın terör örgütü üyeliği ve örgüt propagandası suçlamasıyla yargılandığı davada hüküm açıklandı. Mahkeme, Erdoğan’ı örgüt üyeliği suçundan beraat ettirdi, örgüt propagandası suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına hükmetti. Hükmün açıklanması geri bırakıldı.

İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya fotoğraf sanatçısı Çağdaş Erdoğan katılmadı. Erdoğan’ı avukatı Veysel Ok temsil etti. Duruşmayı gazetecilik örgütü temsilcileri de takip etti.

DELİLLER: FOTOĞRAFLAR, HABER LİNKLERİ

Duruşmada söz alan avukat Veysel Ok, müvekkili hakkındaki soruşturmanın çektiği bir fotoğraf ile başladığını belirtti. Avukat Ok, çekilen fotoğrafın bir istihbarat binasına ait olduğunun söylendiğini, ardından da Çağdaş Erdoğan’ın sosyal medya paylaşımlarının suçlama konusu edildiğini söyledi. Avukat Ok, New York Times gazetesine ait bir haberin linkinin ve Salt Galata’da sergilenen fotoğrafların paylaşımı dosyanın diğer delilleri arasında olduğunu kaydetti. Ok, bunların suç olarak kabul edilmesinin hukuken ve mantıken mümkün olmadığını vurguladı.

‘HAKKINI KULLANAN KİMSEYE CEZA VERİLEMEZ’

Avukat Ok, soruşturma gökyüzü ile benzer renkteki bir çitin fotoğrafının çekilmesi ile başladığını anımsatarak, “Çağdaş Erdoğan işini yapmıştır ve hakkını kullanan kimseye ceza verilemez” dedi. Ok, Deniz Yücel ve Barış Akademisyenleri ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nin verdiği ihlal kararlarının göz önünde bulundurularak müvekkili hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.

Mahkeme, kısa bir aradan sonra hükmü açıkladı. Erdoğan’a yöneltilen terör örgütü üyeliği suçundan beraat kararına hükmeden heyet, bu kararı “Şüpheden sanık yararlanır” ilkesine dayandırdı. Terör örgütü propagandası suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına hükmetti. Hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Çağdaş Erdoğan, dava kapsamında altı ay cezaevinde tutulmuştu.