30 Ağustos törenlerle kutlanıyor

30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerle kutlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'beka mücadelesi' vurgusu yaparken, CHP lideri Kılıçdaroğlu ies paylaştığı videoda Nazım Hikmet'in Kurtuluş Savaşı Destanı'ndan bir bölümü seslendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Ankara'da kutlamalar Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı, Ankara Valiliği, Genelkurmay Başkanlığı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ve Türk Kızılayı koordinesinde yapılıyor.

Ankara'daki törenler Anıtkabir'e çelenk bırakılmasıyla başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Anıtkabir'e çıkan yolları bayraklarla donatırken, töreni izlemeye gelenlere kumanya, su ve şapkadan oluşan ikramlarda bulundu. Ayrıca seyyar tuvaletler kuruldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ayrıca sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoyla 30 Ağustos'u kutladı.

İstanbul'da ise Taksim Meydanı Metro İstasyonu, Pendik Sahili, Üsküdar Meydanı, Avcılar Sahil Parkı, Kadıköy İskelesi İstanbul Kitapçısı, Miniatürk ve Esenler’de etkinlikler gerçekleştirildi.

İstanbul'daki ilk tören Taksim'de yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen kutlama programı çerçevesinde Üsküdar Meydanı'nda Candan Erçetin konseri olacak. Üsküdar'daki etkinlik 20.00-23.00 saatleri arasında.

Öte yandan siyasi parti liderleri de kutlama mesajları yayınladı.

ERDOĞAN: SINIR İÇİ VE DIŞINDA MÜCADELE

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan,  "6 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal’in Başkomutanlığında başlayan Büyük Taarruz, verilen çetin mücadelelerinin ardından Dumlupınar’da zafere taşınmıştır. 30 Ağustos’ta kazanılan bu destansı zaferle milletimiz, kendisine reva görülen esaret gömleğini yırtıp atmış, ne pahasına olursa olsun bağımsızlığından taviz vermeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir... Türk milleti dün olduğu gibi bugün de istiklal ve istikbali için canından aziz bildiği vatanı uğrunda aynı fedakarlık ve cesareti göstermeye hazır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin milli bekamızı korumak gayesiyle sınırlarımız içinde ve dışında yürüttüğü mücadele, bunun en açık delilidir" dedi.

KILIÇDAROĞLU DESTANI SESLENDİRDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Twitter'tan yayımladığı video ile kutladı.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla paylaştığı videoda Nazım Hikmet'in Kurtuluş Savaşı Destanı'ndan '26 Ağustos Gecesi Saatler' bölümünü seslendirdi.

Kurtuluş Savaşı'na dair görüntülerin yer aldığı videonun sonunda, 30 Ağustos'a özel hazırlanan logoyla 30 Ağustos kutlanıyor. (HABER MERKEZİ)