RTÜK'te 'kadına şiddet raporu bekletildi' tartışması

RTÜK üyesi Faruk Bildirici, kadına şiddet sahneleri nedeniyle bir dizi hakkında hazırlanan raporun "RTÜK Başkanı'nın çekmecesinde" 5 ay bekletildikten sonra görüşüldüğünü ve ceza verildiğini ifade etti. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise "Üyemize artık serbest meslek mensubu değil kamu kurumu üyesi olduğunu anlatamadık" şeklinde yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi Faruk Bildirici, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in Fox TV'de yayınlanan "Yasak Elma" dizisine kadına yönelik şiddet gerekçesiyle hazırlanan raporun 5 ay "çekmecesinde beklettiğini" ve dün ceza verildiğini belirtti. Bildirici'ye yanıt veren Şahin ise "RTÜK'te hiçbir dosya RTÜK Başkanı’nın çekmecesinde beklemez" dedi.

BİLDİRİCİ: RTÜK BAŞKANI SUÇLUYU 5 AY SONRA ÇEKMECESİNDE BULDU

RTÜK'ten dün yapılan açıklamada, İzleme ve Değerlendirme Dairesi'nin raporunu görüşüldüğüne ve Fox TV'de yayınlanan "Yasak Elma" dizisiyle ilgili raporun görüşüldüğü aktarıldı. Dizide yer alan bazı sahnelerde kadına yönelik şiddet yer aldığı gerekçesiyle kanala, oy birliği ile idari para cezası verildi.

RTÜK üyesi Faruk Bildirici, bugün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, diziyle ilgili raporun 19 Nisan'da hazırlandığını belirtti. Bildirici, "RTÜK Başkanı suçluyu çekmecesinde buldu: 5 aydır bekleyen raporu çıkarıp ceza verdirdi. Şiddet içeren program ve dizilere aylardır sessiz kalmakla suçlanan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, kendisini 'kadına yönelik şiddet' konusunda 'suçlu'yu

çekmecesinde (!) buldu" ifadelerini kullandı.

'DİĞER RAPORLAR NEDEN GÜNDEME GETİRİLMİYOR?'

"Diğer raporlar nerede, neden gündeme getirilmiyor?" diye soran Bildirici, şöyle devam etti:

"Kamuoyu Dairesi'nin vatandaş şikayetleri raporunun üyelere gönderilmesi 23 Ağustos'da durduruldu.Çünkü Sen Anlat Karadeniz, Aşk Ağlatır, Hercai dizileriyle ilgili vatandaş şikayetleri çığ gibi artmıştı. Şahin, 15 bini aşan şikayete rağmen işlem yapmadı kurul gündemine getirmedi."

'ŞAHİN'İ ÖZEL GÜNDEMLİ TOPLANTI DÜZENLEMEYE DAVET EDİYORUM'

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e şiddet ve kadın cinayetleri gündemiyle toplantı düzenleme çağrısı yapan Bildirici, "1 Ocak'tan bu yana hazırlanmış olan şiddet, cinsiyet ayrımcılığı ve kadına yönelik şiddet içeren ihlal raporlarını hangi kanal olduğuna bakmaksızın derhal Kurul gündemine getirmeye davet ediyorum" dedi.

Ebubekir Şahin de Twitter hesabından Faruk Bildirici'ye yanıt verdi.

Bildirici'nin tweet'ini de paylaşan Şahin, açıklamasında "Biz, RTÜK olarak bu yeni seçilen üyemize artık serbest meslek mensubu değil Kamu Kurumu üyesi olduğunu anlatamadık. Kendisini ciddiyete ve asıl işi olan kurum üyeliği yapmaya ve varsa insafa davet ediyorum. RTÜK’te hiçbir dosya RTÜK Başkanı’nın çekmecesinde beklemez" ifadelerine yer verdi.

Faruk Bildirici ve Ebubekir Şahin'in paylaşımları şöyle:

(HABER MERKEZİ)