'Balyoz kumpası' davasında 3 tanık hakkında zorla getirme kararı

Balyoz Planı Davası'nda sanıklara kumpas kurulduğu iddiasına ilişkin davada, mahkeme heyeti sanık Mehmet Baransu'nun eski eşi Esra Konur'un da aralarında bulunduğu 3 tanık hakkında zorla getirilme kararı çıkarılmasına karar verdi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beraat kararıyla sonuçlanan "Balyoz Planı" davasında yargılanan sanıklara kumpas kurulduğu iddiasına ilişkin tutuklu sanık Mehmet Baransu, tutuksuz sanıklar Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur ile firari sanık Tuncay Opçin'in yargılandığı davada, Baransu'nun eski eşi Esra Konur'un da aralarında bulunduğu 3 tanık hakkında zorla getirilme kararı çıkarıldı.

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki "Balyoz kumpası davası"nın bugün görülen duruşmasına, tutuklu sanık Mehmet Baransu ile sanıklar Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur'un avukatları katıldı. Müştekilerden Cemal Temizöz, Suat Aydın ve Dursun Çiçek de duruşmada hazır bulundu.

Mehmet Baransu önceki celse başladığı savunmasına devam etti. Duruşmada söz alan bazı müştekiler ve vekilleri müdahil talebinde bulunurken, sanık Baransu beraatini istedi.

Ara kararlarını açıklayan mahkeme heyeti, mevcut delil durumu, atılı suçlamaların vasıf ve mahiyeti, dinlenmemiş tanıklar olması ve öngörülen cezanın alt ve üst sınırları dikkate alındığında kaçma şüphesini doğurması gerekçeleriyle Mehmet Baransu'nun tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Tuncay Opçin hakkındaki yakalama kararının infazının beklenmesine hükmeden heyet, sanık hakkında soruşturma aşamasında beyanda bulunan Baransu'nun eski eşi Esra Konur, Ömer Konur ve Bülent Çakmak'ın tanık olarak dinlenilmeleri için haklarında zorla getirilme müzekkeresi yazılmasını kararlaştırdı.

Heyet, davayı 10,11 ve 12 Aralık'a erteledi. (İSTANBUL/AA)