Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu'nun 10 üyesinden 6'sı Beştepe'ye gitmeyecek

Yönetim Kurulu 10 kişiden oluşan Türkiye Barolar Birliği, 22 Ağustos’ta, Beştepe'deki törene katılma kararının yediye üç oyçokluğuyla aldı. Başkan Metin Feyzioğlu'nun katılması yönünde oy kullanan yedi üyeden üçü de Beştepe'de olmayacağını açıkladı. Bir üye özel nedenle, bir üye başka bir ilde olacağı için, bir üye ise baroların katılmama kararını doğru bulduğu için törene gitmeyecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2 Eylül'de yapılacak adli yıl açılış törenine Türkiye Barolar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu'nun 10 üyesiden altısının katılmayacağı ortaya çıktı. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun katılacağını açıkladığı törene daha önce 51 baro ve 20 Yargıtay üyesi katılmayacaklarını belirtmişti.

Yönetim Kurulu 10 kişiden oluşan TBB, 22 Ağustos’ta, Beştepe'deki törene katılma kararının yediye üç oyçokluğuyla alındığını duyurmuştu. Karara avukatlar Filiz Saraç, Asude Şenol ve Hüseyin Özbek muhalefet etmişti.

Medyascope'dan Canan Coşkun, diğer yedi Yönetim Kurulu üyesine de telefon edip Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki adli yıl açılış törenine katılıp katılmayacaklarını sordu. Yedi üyeden üçü; Ahmet Şakir Uzun, Ali Elibol ve Eyyüp Sabri Çepik de törene katılmayacağını söyledi. Eyyüp Sabri Çepik özel bir nedenle, Ahmet Şakir Uzun ise Samsun’da olacağı için törene katılamayacağını söyledi.

ELİBOL: BAROLARIN GİTMEME KARARI DOĞRU

Avukat Ali Elibol ise törene gitmeme kararıyla ilgili şunları söyledi: “Yargıtay Kanunu’nun adli yılın açılışını düzenleyen 59’uncu maddesi Metin Feyzioğlu’nun Danıştay’ın 10 Mayıs 2014’teki kuruluş yıldönümü töreninde yaptığı konuşması nedeniyle iptal edildi. Biz de alternatif adli yıl açılış törenini Türkiye Barolar Birliği’nde yaptık. Bu yıl düzenlenecek törene davet edilince Metin Feyzioğlu’nun gidip konuşması gerektiğini, demokrasi ve hukuk daralmalarını muhataplarının gözünün içine bakarak konuşması gerektiğini söyledim. Metin Feyzioğlu oraya avukatları temsilen gitmiyor. Türkiye Barolar Birliği bir amir değil, çatı kuruluştur. Ben törene gitmeyeceğim çünkü adli yıl açılışının yürütmenin merkezinde yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Baroların Beştepe’ye gitmeme kararını da doğru buluyorum.” (HABER MERKEZİ)