Veli Ağbaba: Saldırganın silahını ben aldım

Malatya'da Akçadağ'da ilçe başkanlığı binasında toplantı yapılırken bir kişi aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın da bulunduğu yere ateş açtı. Ağbaba, "Parti üyemiz silahla bize doğru ateş etti" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Malatya'da CHP Akçadağ İlçe Başkanlığı binasında silahlı saldırı yaşandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın da katıldığı toplantı sırasında İlçe Başkanı Ali Aslan’a tek el ateş edildi. Olayda yaralanan olmazken partili olduğu öğrenilen saldırgan C.S. kaçtı.

Gazetecilere açıklama yapan Ağbaba “Olayda parti üyemiz silahla bize doğru ateş etti. Ardından hemen ben araya girdim elinden silahı aldım ve sonrasında kaçtı gitti, araya ben girdim. Olayda ölen veya yaralanan yok” dedi.

AĞBABA'NIN BULUNDUĞU YER HEDEF GÖZETİLMİŞ

Malatya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada olayın saat 11.42 sıralarında gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, "Parti toplantısı yapıldığı esnada CHP üyesi olduğu belirtilen C.S. isimli şahıs tarafından, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Akçadağ İlçe Başkanı Ali Aslan'ın bulundukları yer hedef alınarak tabancayla bir el ateş edilmek suretiyle silahlı saldırı olayı meydana gelmiştir. Saldırıda herhangi bir yaralanma söz konusu olmayıp olayda kullanılan silaha el konulmuştur" denildi. Olay yerinden kaçan C.S. ise aranıyor.

Daha sonra Veli Ağbaba sosyal medya hesabından açıklama yaptı. (HABER MERKEZİ)