Akar: İkinci S-400 bataryasının teslimatı yarın başlıyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemlerinin ikinci bataryasının yarın Türkiye'ye sevk edilmeye başlanacağını açıkladı. Akar, ABD ile de güvenli bölge için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemlerinin ikinci parti sevkıyatı yarın başlıyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "İkinci bataryanın temini için yarından itibaren intikaller, taşıma faaliyetleri başlayacak" dedi.

Suriye'de güvenli bölge hakkında da konuşan Akar "Amerikan askeri unsurları ile müşterek devriyelerin yakın bir zamanda başlaması için çalışmalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.

'2 GENERALİN DİLEKÇESİ ULAŞTI'

Akar, Yüksek Askeri Şura sonrası 5 generalin emekliliğini istemesine ilişkin soruya da, "Emeklilik TSK mensuplarının da doğal hakkıdır. Ne zaman bu? Ocak-şubat, temmuz-ağustos aylarında. Bu manada arkadaşlarımız hizmetlerinin tamamlanmasını müteakip veya hizmetlerimizin akışı sırasında kendi istekleri, iradeleri doğrultusunda emekli olabilirler. Doğal bir durum bu. Şu ana kadar da bize intikal eden iki arkadaşımızın dilekçesi var. Onların da emekliliklerini onayladık" yanıtını verdi.

(AA)