Kayyım protestosu yedinci gününde

Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine kayyım atanmasını protesto amacıyla Lise Caddesi'nde başlatılan oturma eylemi sürüyor. Milletvekillerinin de katılımıyla düzenlenen eylemde, "Biz kardeşçe bir arada yaşamak isteyenler kayyıma karşı mücadele edeceğiz" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da kayyım atanan büyükşehir belediyesi polis ablukasında tutulurken, HDP'lilerin başlattığı 'irademe dokunma' eylemi yedinci gününe girdi. Lise Caddesi'ndeki oturma eylemine HDP milletvekilleri Oya Ersoy, Feleknas Uca, Nusrettin Maçin, Saliha Aydeniz, Ayşe Acar Başaran, Dersim Dağ, Remziye Tosun, Garo Paylan, Musa Farisoğulları, Semra Güzel ve Hişyar Özsoy’un yanı sıra Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Beycan Taşkıran, Halkevleri Eş Genel Başkanı Nuri Günay, belediye eşbaşkanları, parti yöneticileri, Barış Anneleri, TJA aktivistleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

HDP Diyarbakır milletvekili Saliha Aydeni̇z eylemlerini kesintisiz bir şekilde sürdüreceklerini ifade ederek, “Her akşam saat 20:00’de ışık kapatma ve gürültü çıkarma eylemlerimiz devam ediyor” dedi.

'TÜRKİYE HALKLARININ ONAYI YOK'

Destek amacıyla Diyarbakır’daki protesto eylemine katılan Halkevleri Eş Genel Başkanı Nuri Günay, kayyım atamasının irade gasbı ve halkın barış talebine karşı yapılan bir darbe olduğunu söyledi. Günay “Direnen Diyarbakır halkına Türkiye halklarının selamını getirdik. Bu adaletsizliğe, bu darbeye bu ülkede yaşayan halkların onayı vardır diyenler yalan söylüyor. Hiçbir halkın bu darbeye onayı yoktur. Bu irade demokrasi ve barış talebidir, yaşamın talebidir, yaşamın iradesidir. Halk, demokratik, halkçı bir yönetimden yana olduğunu göstermiştir. Hırsızlığa, yolsuzluğa hayır demiştir. Kayyım atanan işte bu iradededir. İzmir’de yangını söndüremeyenler burada halkın iradesini sindirmeye çalışıyorlar. Bunu asla kabul etmeyeceğiz. Bu ülkede barışı, eşitliği, kardeşliği tesis edeceğiz. Bunun için mücadele edeceğiz” dedi.

‘FAŞİZME KARŞI HÜRRİYET KAVGASI’

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy ise “Sadece Amed, Van, Mardin halkı değil, bu ülkede yaşayan herkes biliyor ki bu atanan kayyımlar yolsuzluk yapılsın diye atandı” diye konuştu. Ersoy, bundan önce atanan kayyımların kadın ve kadın politikalarına karşı tutumlarına dikkat çekerek “Bundan önceki kayyımların icraatlarını biliyoruz. Bu mücadele kadın mücadelesidir. Yağmaya, israfa karşı duranların mücadelesidir. Biz kardeşçe bir arada yaşamak isteyenler kayyıma karşı mücadele edeceğiz. Bu kavga faşizme karşı hürriyet kavgasıdır” açıklamasını yaptı.

Konuşmaların ardından oturma eylemi yapıldı.

(DUVAR)

Etiketler diyarbakır kayyım