İzmir'de Karşıyaka büyüklüğünde orman yandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki orman yangınlarında Karşıyaka ilçesi büyüklüğünde bir alanın yandığını açıkladı. Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye meclisini 30 Ağustos'ta yangının yaşandığı bölgede toplayacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehir tarihinin en büyük yangınlarından birinin sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı. Belediye, yangında Karşıyaka ilçesi büyüklüğünde ormanlık alanın yandığını duyurdu.

Açıklamada, üç gün süren yangında 5 bin hektarlık bir orman alanı etkilendiği. 5 bin hektarlık alanın 3 bin 500’ü ağır yanık sınıfında olduğu belirtildi. Kalan yaklaşık bin 500 hektarlık alanda ise ikinci dereceden yanmanın söz konusu aktarıldı. Yangın hattının kuzeyden güneye uzunluğunun 15 kilometre olduğu, bu alanın da yaklaşık olarak İzmir’in Karşıyaka ilçesi kadar (5 bin 110 hektar) büyük bir alanın yandığı anlamına geldiği vurgulandı.

Belediye açıklamasında "Yanan orman alanının büyüklüğünü anlamak için ilçelerle yapılan bir kıyaslama, orman kaybının Balçova (2 bin 125 hektar), Bayraklı (3 bin 426 hektar) ve Narlıdere (4 bin 461 hektar) gibi ilçelerin yüzölçümlerinden daha fazla olduğunu gözler önüne serdi. Yaşanan felaket sonucunda yaklaşık iki Balçova ilçesi veya Karşıyaka büyüklüğünde bir orman alanın yandığı ortaya çıktı" ifadeleri kullanıldı.

MECLİS YANGIN YERİNDE TOPLANACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yangının yarattığı hasarı gidermek için bir kampanya başlattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Meclisi’ni 30 Ağustos 2019’da yangın yerinde olağanüstü toplanmaya, hem felaketi yerinde görmeye hem de gerekli kararları almaya davet edeceğini söyledi. 9 Eylül’de ise İzmir’de ormanların korunması için büyük bir dayanışma konseri düzenlenecek. (HABER MERKEZİ)

Belediyenin yangın bölgesine dair paylaştığı öncesi-sonrası fotoğrafı