Diyarbakır'da 44 kişi için ek gözaltı süresi

Üç büyükşehir belediye başkanlığına kayyım atanmasıyla eş zamanlı olarak gözaltına alınanlardan 40 kişi serbest bırakılırken, 44 kişi için ise dört gün ek gözaltı süresi alındı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’da kayyım atamalarıyla eş zamanlı olarak gözaltına alınan 40 kişi serbest bırakılırken, 44 kişi için de ek gözaltı kararı verildi. Savcılık,“Delillerin toplanmasındaki güçlük veya dosyanın kapsamlı olması” gerekçesiyle 44 kişi için ise gözaltı süresini dört gün daha uzattı. Gözaltı süreleri uzatılan 44 kişi, yeniden Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü’ne götürüldü. 26 Ağustos’a kadar gözaltı süreleri uzatılan 44 kişinin, gözaltı süresi bitmeden de adliyeye sevk edilebileceği belirtildi.

Gözaltında tutulan 44 kişinin isimleri şöyle: Abdulhalik Eyyüpoğlu, Ali İhsan Karahan, Avniye Tanrıkulu, Ayhan Ateş, Behçet İne, Cuma Ali Kaya, Çiğdem Ekti, Ercan Akto, Feyzi Demirkıran, Feyzi Işık, Gönül Oğur, Habib Akıncı, Hatice Makas, Hüseyin Ağuzsoy, İlhami Yürek, Kemal Baran, Keskin Bayındır, Mahmut Dağ, Mahmut Ulus, Mahmut Yokuş, Mehmet Ayaz, Mehmet Bakır, Mehmet Doğan Ünal, Mehmet Esen, Mehmet Gündüz, Mehmet Nesih Güleç, Mehmet Süslü, Mehmet Üzel, Muzaffer Ulaş, Necmettin Burakmak, Recep Adsay, Sakine Karadeniz, Seher Tümer, Sercan Doğan, Sevim Biçici, Suat Aslan, Şehmus Doku, Şemsettin Yılmaz, Tarık Zafer Yazıgan, Tümen Anlı, Vedat Dağ, Veli Mutlu, Zahit Çiftkuran, Zelal Bilgin. (Kaynak: MA)