Babacan hakkında suç duyurusunda bulunan Çevik genel müdür oldu

Ali Babacan hakkında suç duyurusunda bulunan Ali Çevik, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine atandı. Çevik, Babacan hakkında 'FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım ettiği' iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bürokraside yeni atamalar yaptı. Erdoğan imzasıyla yayımlanan 4 ayrı atama kararına göre, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Muhammet Örnek görevden alınırken, bu göreve Ali Çevik atandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda açık bulunan Personel Dairesi Başkanlığı'na Necip Gülmüş, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı'na ise Kadının Statüsü Genel Müdür Yardımcısı Süreyya Erkan getirildi.

İstanbul Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Önal İnaltekin görevden alınırken, boşalan göreve de Arzu Gür atandı.

SAVCILIK SORUŞTURMAYA GEREK GÖRMEDİ

Eski Hazine çalışanı Ali Çevik, eski bakan Ali Babacan hakkında 'FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım ettiği' iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Çevik, “Babacan’ın bakanlık yaptığı dönemlerde bürokratik atamalarda ve İzmir Askeri Casusluk Davası'nın hayata geçirilmesinde FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım ettiğini' öne sürmüştü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise yaptığı inceleme sonucunda Ali Babacan hakkında soruşturma açılmasına yer olmadığına karar vermişti.

(HABER MERKEZİ)