HDP’den kayyımlara karşı kesintisiz eylem çağrısı

HDP, kayyım atamasını protesto etmek için gürültü çıkarma eylemi başlattı. HDP’li gençler ise ücret ödemeyerek toplu taşıma araçlarında eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - HDP; Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyım atanmasını protesto etmeye devam ediyor. Üç şehirde bütün milletvekilleri ve belediye eşbaşkanlarıyla çeşitli eylemler düzenleyen HDP, geceleri ise gürültü eylemi yapma çağrısında bulundu.

Diyarbakır'da, saat 20.00’de başlatılan gürültü çıkarma eyleminin sadece Diyarbakır’da değil diğer şehirlerde de gerçekleşmesi talep edildi.

TOPLU TAŞIM ARAÇLARINDA EYLEM

HDP Gençlik Meclisi ise kayyım atanmasını belediyelere ait toplu taşıma araçlarında ücret ödemeyerek protesto etmeye başladı. HDP Gençlik Meclisleri, eylemleri Twitter hesabından paylaşarak yaygınlaştırma çağrısı yaptı.

HDP, Diyarbakır’da gerçekleşen eylemi, “Amed Gençlik Meclisimiz Amed Wan ve Merdin belediyelerine atanan kayyumları protesto etme amacıyla bindikleri belediye otobüslerine ‘Bizim irademizi yok sayanları biz de yok sayıyoruz’ diyerek ücret ödemeden geçiyor. Biz de tüm halkımızı bu protestoyu yaygınlaştırmaya çağırıyoruz” şeklinde paylaştı.