Fuat Oktay, Vietnam Komünist Partisi heyetiyle görüştü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'ye gelen Vietnam Komünist Partisi Merkez Komitesi Sekreteri Truong Thi Mai ve beraberindeki heyetle görüştü. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Vietnam Komünist Partisi Merkez Komitesi Sekreteri ve Politbüro Üyesi Truong Thi Mai ve beraberindeki heyeti kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşme, bir saat sürdü.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre görüşmede, Vietnam'ın Asya-Pasifik Bölgesi'nde önemli bir ortak olarak görüldüğü ve Vietnam'la işbirliğinin geliştirilmek istendiği belirtildi. Serbest Ticaret Anlaşması imzalandığı takdirde iki ülke iş adamlarının kolay ticaret imkanlarından faydalanacağı vurgulandı.

Vietnam'ın talebi üzerine Türkiye'den savunma sanayisi yetkililerinin Vietnam'a bir ziyaret gerçekleştirmesi konusunda mutabık kalındı. Ayrıca, Vietnam'ın "FETÖ ile iltisaklı kişi ve kurumlarla mücadele konusunda gerekli önlemleri alması gerektiği" belirtildi.

Kabulde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın bir tarihte Vietnam'a ziyaret gerçekleştirmek istediği de ifade edildi.