Ankara'daki kayyım protestosunda 12 yaşındaki çocuğa ters kelepçe takıldı

Ankara'da kayyım atama kararlarına karşı yapılacak basın açıklamasına izin verilmedi. Gözaltına alınanlardan 12 yaşındaki B.A.'ya da yere yatırılarak ters kelepçe takıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyım atanmasını protesto etmek için Ankara'nın Mamak ilçesinde yapılmak istenen basın açıklamasına valilik kararı gerekçesiyle izin verilmedi. Polisler, 17 kişiyi gözaltına aldı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Ankara Mamak Platformu üyeleri Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyım atanmasını protesto etmek için Tuzluçayır Meydanı’nda basın açıklaması yapmak istedi. Açıklamanın yapılmasına izin vermeyen polisler, grubun dağılmasını istedi.

Oturma eylemine başlayan protestocular, polisler tarafından gözaltına alındı. Polisler, 12 yaşında olduğu öğrenilen B.A.’ya ters kelepçe takmak istedi. Buna karşı direnen B.A.’yı yüz üstü yere yatırıp ayakları ile sırtına basan polisler, B.A.'ya ters kelepçe taktı.

Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.