Ankara Barosu, baro meclisi kurdu

Avukatlar arasında dayanışmayı güçlendirmek ve meslek sorunlarına ilişkin katılımcılığı sağlamayı amaçlayan Ankara Barosu baro meclisi kurdu. Baro meclisi içerisinde işçi statüsünde çalışan, stajer olan avukatların yanı sıra son seçimde asgari 750 oy alan baro başkanı adayı da yer alacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Barosu Yönetim Kurulu meslek sorunlarının, hukukun üstünlüğüne ve adil yargılamaya ilişkin sorunların çözümünde katılımcılığı sağlamak amacıyla baro meclisi kurdu. Avukatlar arasında dayanışmayı da arttırmayı hedefleyen baro meclisinin organları, Baro Meclisi Genel Kurulu ve Baro Meclisi Yürütme Kurulundan oluşacak.

BARO MECLİSİ GENEL KURULU KİMLERDEN OLUŞUYOR?

Kurulan meclisin genel kurulu, Ankara Barosu Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinden, TBB delegelerinden, görev sürelerince, merkez, kurul, Ankara Barosu Avukatlık ve Staj Akademisi (AVSA) ve enstitülerin başkanlarından ve ilçelerdeki baro temsilcilerinden oluşacak.

Öte yandan son baro genel kurulunda bağımsız olarak veya bir grubu temsilen başkanlık seçimine katılmış ve asgari 750 oy almış olan adalar ile listesinde en fazla oy almış 5 avukat, yapılacak kura ile belirlenmek kaydıyla meslek kıdemi 5 yıl ve daha az olan serbest çalışan 3 avukat ile kıdeme bakılmaksızın bir başka avukat yanında işçi statüsünde çalışan 3 avukat, stajının ilk üç ayı içerisinde bulunan 3 stajyer avukat da baro meclisinde yer alacak.

Etiketler TBB ankara barosu avsa