Muğla'da kayyım protestolarına izin verilmedi: 35 gözaltı

Muğla'nın Datça ve Bodrum ilçelerinde kayyım atamalarını protesto etmek isteyenlere izin verilmedi. Aralarında akademisyenlerin de olduğu 35 kişi gözaltına alındı. Datça'da gözaltına alınanlardan HDP İlçe Eşbaşkanı Hürriyet Karadeniz serbest bırakılmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'nın Datça ve Bodrum ilçelerinde Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyım atanmasını protesto için yapılacak basın açıklamalarına, Muğla Valiliği'nin yasak kararı gerekçesiyle izin verilmedi. İki ilçede 35 kişi gözaltına alındı.

Datça Demokrasi Platformu, Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyım atanmasını protesto için Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi.

Açıklamaya izin vermeyen polisler, HDP Datça İlçe Eşbaşkanı Hürriyet Karadeniz, Prof. Dr. Zeliha Etöz, öğretim görevlisi Dr. Faruk Alpkaya, Mülkiyeliler Birliği Danışma Kurulu üyesi Gülden Hamurcu'nun da aralarında olduğu 20 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlara Kabahatler Kanunu kapsamında ceza kesildi. HDP İlçe Eşbaşkanı Hürriyet Karadeniz dışındakiler serbest bırakıldı.

BODRUM'DA 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bodrum ilçesinde yapılan basın açıklaması da Muğla Valiliği'nin yasak kararı gerekçe gösterilerek polis tarafından engellendi. HDP Muğla İl Eşbaşkanı Belgin Koç'un da arasında olduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Bodrum Emniyet Müdürlüğü'ne protestocular hakkında, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "polise mukavemet" iddiasıyla işlem başlatıldığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)