Halk Ekmek Genel Müdürü istifa etti

Mansur Yavaş'ın istifa çağrısı yaptığı Halk Ekmek Genel Müdürü Ahmet Sarıduman görevinden ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü Ahmet Sarıduman görevinden istifa etti.

Twitter hesabından açıklama yapan Ahmet Sarıduman, "Ankara Halk Ekmek Genel Müdürlüğü görevimden bugün itibariyle ayrılmış bulunmaktayım. Birlikte çalıştığım tüm mesai arkadaşlarıma -varsa- hakkımı helal ediyor, kendilerinden de helal etmelerini istiyorum" ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş göreve gelmesinin ardından Halk Ekmek yönetimini değiştirmek için adım atmış ama bu işlem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bir genelgesine dayanılarak geri çevrilmişti. Belediye bu karara itiraz etmişti.

Daha sonra Halk Ekmek Genel Müdürü Ahmet Sarıduman ve Genel Müdür Yardımcısı Volkan Yüksel hakkında yolsuzluk soruşturması açılmıştı.

Yavaş, Halk Ekmek'in yöneticilerinin istifa etmesini istemişti. Yöneticilerin istifa etmemesi üzerine Yavaş, "Halk Ekmek’tekiler baktım istifa etmiyorlar, ben de orayı Halk Market’e dönüştürme kararı aldım. Halk Ekmek büfelerini, kırsal kesimle işbirliği halinde, onların ürünlerinin satıldığı Halk Market zinciri yapabiliriz" diye konuşmuştu. (DUVAR)

Mansur Yavaş: Baktım istifa etmiyorlar, markete dönüştüreceğimMansur Yavaş: Baktım istifa etmiyorlar, markete dönüştüreceğim