Buldan'dan CHP'li Gök'e: Evet tam bir demokrasi ayıbı...

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, milletvekillerinin polis tarafından darp edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtip "Türkiye büyük bir hukuk ve demokrasi ayıbı yaşıyor" diyen CHP'li Levent Gök'e yanıt verdi: Evet tam bir demokrasi ayıbı...

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Meclis Başkanvekili, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök kayyım atamalarına tepki gösteren milletvekillerinin polisler tarafından darp edilmesine sosyal medya hesabından bir mesajla tepki gösterdi.

Gök, "Seçilmiş belediye başkanlarının hukuksuz şekilde görev alınmasını protesto etmek için demokratik hakkını kullanan milletvekillerinin polislerce darp edilmesi kabul edilemez. Türkiye büyük bir hukuk ve demokrasi ayıbı yaşıyor" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Gök'ün bu mesajını, "Evet tam bir demokrasi ayıbı.." sözleriyle paylaştı.

Kayyım atamalarına İstanbul'da düzenlenen bir basın toplantısı ile tepki gösteren Buldan, "CHP ve Kılıçdaroğlu başta olmak üzere herkese çağrı yapıyoruz: Sessizliğinizi bozun" demişti.

Kayyım atamalarına karşı İstanbul, Diyarbakır, Van ve Mardin'de protesto gösterilerine katılan HDP'li çok sayıda milletvekili polisin engellemesine maruz kaldı, milletvekilleri arasında hastaneye kaldırılanlar oldu. (DUVAR)

Kayyım açıklamasına polis saldırısı: HDP Milletvekili Ahmet Şık darp edildiKayyım açıklamasına polis saldırısı: HDP Milletvekili Ahmet Şık darp edildi

Mardin'de üç HDP'li milletvekili fenalık geçirdiMardin'de üç HDP'li milletvekili fenalık geçirdi