HDP'li Beştaş: Kayyım ancak banyo yapabilir

HDP Diyarbakır İl Binası önünde açıklama yapan Diyarbakır Milletvekili Meral Danış Beştaş, kayyım atayanların tepkiyi engellemek için operasyonlar yaptığını söyledi. Kayyımın halkın gözüne tek bir gün bakamayacağını ifade eden Beştaş, "Kayyım bu kentte belediye başkanlığı yapılamaz. 418 kişiyi alabilirsiniz ama 480 bin kişi, 6 milyon kişiyi gözaltına alamazsınız. 25 milyon HDP’liyi alacak bir hapishane yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP’li belediye eşbaşkanlarının görevden alınmasına ilişkin İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya tepki gösteren HDP’li Meral Danış Beştaş, Bakan Soylu’ya, “Sen bilmiyor olabilirsin ama belediye eşbaşkanımız 500 bini aşkın oyla seçildi” sözleriyle seslendi. Beştaş, "AKP'nin diğer adı hırsızdır" ifadesini kullandı ve kayyımın halkın gözüne bakamayacağını söyleyerek, "Kapalı kapılar ardından ancak banyosunu yapabilir" dedi.

KAYYIM ATANMADAN EYLEM YASAĞI KARARI ALMIŞ

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı ve HDP’liler Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne doğru yürüyüşe geçti. HDP il binasında başlayan yürüyüş, çevredeki yurttaşların alkış ve sloganlar desteğiyle Koşuyolu Parkı’na kadar devam etti. Burada polis tarafından engellenen HDP’lilerin yürüyüşüne izin verilmedi.  Polis, yürüyüşün engellenmesine, DBB’ye kayyum olarak atanan Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun dün aldığı kentte eylem ve etkinlik yasağı gerekçe gösterdi.

'AKP KENDİ SONUNU HAZIRLIYOR'

Uzun süreli bekleyiş ardından Mızraklı ve HDP’liler partinin il binasına geçerek, burada açıklama yapmak istedi. İl binasını çevik kuvvet ekipleri ve kalkanlarla abluka altına alan polis, burada da açıklama yapılmasına izin vermedi. Bunun üzerine HDP’liler, oturma eylemi başlattı. Uzun süreli bekleyiş ardından HDP’liler parti binası önünde açıklama yaptı. HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, “AKP iktidarı kendi sonunu hazırlayan kararlardan birini daha aldı. 31 Mart sonrası İstanbul seçimlerini yenilediklerinde, ‘AKP intihar ediyor’ dediğimizde 800 bin farkı gördüklerinde, AKP’nin iktidardan nasıl düştüğünü gördüler” diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı’nın “Kim tarafından nasıl belediye başkanı yapıldığı bilinmeyen insanlar” şeklindeki açıklamasına tepki gösteren Beştaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya şu sözlerle yanıt verdi: “Sen bilmiyor olabilirsin ama belediye eşbaşkanımız 500 bini aşkın oyla seçildi. Kim tarafından seçildiği bütün dünya ve Diyarbakır biliyor. Biz adaylık başvurusu yaptığımızda, Anayasa mevzuatına göre yaptık. Ama söz konusu İçişleri Bakanlığı açıklamasında ne anayasa tanıyor ne seçim kanunu tanıyor ne de hak tanıyor.”

‘AKP’NİN DİĞER ADI HIRSIZDIR’

Mızraklı’nın yüzde 63 oy ile seçildiğini hatırlatarak, kararın hukuk dışı olduğunu ifade eden Beştaş, “Halktan korkuyorlar. Halktan daha büyük bir güç yoktur. Kayyumlar belediyelere girmiş olabilir ama onlar Diyarbakır’ın belediye başkanları olamazlar. Tonlarca kadayıf yiyecekler. Tabi bunu yemiyorlar, hırsızlık yapıyorlar. AKP’nin diğer adı hırsızdır” şeklinde konuştu.

'25 MİLYON HDP'LİYİ ALACAK HAPİSHANE YOK'

HDP’lilere yönelik operasyonlar kapsamında 418 kişinin gözaltına alınmasına da tepki gösteren Beştaş şunları söyledi: “Kayyım atayanlar, tepkiyi engellemek için operasyonlar yapıyor. Arkadaşlarımızı geri çekin, kayyumunuzu geri çekin" dedi. Kayyımın halkın gözüne tek gün bakamayacağını ifade eden Beştaş, "Kapalı kapılar ardından ancak banyosunu yapabilir. Kayyım bu kentte belediye başkanlığı yapamaz. 418 kişiyi alabilirsiniz ama 480 bin kişi, 6 milyon kişiyi gözaltına alamazsınız. 25 milyon HDP’liyi alacak bir hapishane yok." (HABER MERKEZİ)