Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ HDP'ye oy verenlere 'cahil' dedi

CNN Türk'e bağlanarak HDP'nin 3 ildeki belediyelerine atanan kayyım konusuna ilişkin yorumlar yapan 'Güvenlik Uzmanı' Coşkun Başbuğ, HDP belediyelerinin kazandığı yerlerle ilgili, "Endişeyle karşılarım" dedi. Başbuğ O sandıklardan çıkan sonuçları irade gibi görmemekte büyük fayda var. Oradaki insanlarımızın birçoğu baskı ve korkudan, birçoğu da cehaletinden dolayı böylesine sonuçlar çıktı seçim sandıklarından" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CNN Türk'e bağlanarak HDP'nin Van, Diyarbakır ve Mardin büyükşehir belediyelerine atanan kayyım konusuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Kürt illerinde oy kullananlara, 'cahil' nitelendirmesi yaptı ve "Oradaki sandıklardan çıkan sonuçları irade gibi görmemekte büyük fayda var" ifadelerini kullandı.

'İNSANLARIMIZIN CEHALETİNDEN DOLAYI...'

Başbuğ katıldığı canlı yayın programında HDP belediyelerinin kazandığı seçimleri, "Endişeyle karşılarım" dedi. Kürt illerinde görev yaptığı sırada izlenimlerini aktaran Başbuğ, "O sandıklardan çıkan sonuçları irade gibi görmemekte büyük fayda var. Oradaki insanlarımızın birçoğu baskı ve korkudan birçoğu da cehaletinden dolayı böylesine sonuçlar çıktı seçim sandıklarından. Oradaki halka pusulayı vuracağın mühre ip bağlayıp bu ipin bir ucunu pusulanın başına koy diğerini de nerede bitiyorsa oraya vur mührünü diye yol gösteren yapılar vardı cahil insanlarımıza. Zannetmeyin ki oradaki insanlarımız sağlıklı bir değerlendirme yapıyor" dedi.

BAŞBUĞ KİMDİR?

Diyarbakır’da 7. Kolordu da hudut subaylığı görevini yapan Albay Coşkun Başbuğ, 2010’da emekli oldu. 2 yıl sonra ise İzmir’deki 'casusluk operasyonu' kapsamında, örgüt lideri olmak suçlamasıyla ilk gözaltına alınanlardan oldu. 2 buçuk yıl Buca F Tipi Cezaevi’nde kaldı. (HABER MERKEZİ)