AK Parti'den Gül ve Davutoğlu'na kayyım tepkisi: PKK'nın değil halkın desteğine talip olun

AK Partili Mahir Ünal, kayyım atamalarını eleştiren Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'na tepki gösterdi. Ünal, "Partiler ve siyasiler tabii ki belirli kesimleri kazanmaya dönük pozisyonlar alabilir. Siz siz olun, PKK’nın değil, halkımızın desteğine talip olun" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyım atanmasını eleştiren eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na tepki gösterdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Mahir Ünal, "Bütün bu mücadelenin sembolü haline gelen ülke liderimiz Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığının oluşturduğu hatta, maalesef uzunca zamandır karnından konuşan Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu da katıldı. Meselenin üç belediye başkanını görevden almak ve demokrasi duyarlılığı olmadığını biliyoruz. Kayyım atanmasının hukuki ve demokratik altyapısı bellidir" dedi.

ÜNAL'DAN GÜL'E: DEMOKRASİ İLKELERİ DURUMA GÖRE Mİ BELİRLENİYOR?

Abdullah Gül'ün Gezi Parkı eylemleriyle ilgili "Demokrasi sandıktan ibaret değildir" şeklinde açıklama yaptığını belirten Ünal, "Sayın Gül şimdi 'seçimle gelen seçimle gider' demekte. Bu nasıl bir tenakuzdur! Demokrasinin ilkeleri duruma ve kişilere göre mi belirlenmektedir? Evet, seçilmiş olmak hukuku ve demokrasiyi yok etmek, terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak hakkı vermez kimseye" ifadelerini kullandı.

Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'ndan kayyım tepkisiAbdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'ndan kayyım tepkisi

'PKK'NIN DEĞİL HALKIN DESTEĞİNE TALİP OLUN'

"Partiler ve siyasiler tabii ki belirli kesimleri kazanmaya dönük pozisyonlar alabilir" diyen Ünal, şöyle devam etti:

"Ancak bu ülkede PKK ve onun güdümündeki yapıların gerçek yüzünü en iyi Kürt vatandaşlarımız bilir. Teröre destek çıkarak milletimizin gönlü kazanılmaz. Siz siz olun, PKK’nın değil, halkımızın desteğine talip olun." (HABER MERKEZİ)