Metin Feyzioğlu Beştepe'ye gidiyor

Türkiye Barolar Birliği (TBB), yargı bağımsızlığına gölge düşürdüğü için çok sayıda barodan gelen 'Beştepe'de yapılacak adli yıl açılış törenini boykot' çağrısına katılmama karı aldı. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun törene katılarak, konuşma yapacağı duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda (Beştepe) yapılacak adli yıl açılış töreni için Yargıtay'dan gelen daveti bugüne kadar 15 baro geri çevirirken, gözlerin çevrildiği Türkiye Barolar Birliği'nden 'beklenen' açıklama geldi. Yargıtay Başkanlığı’nın, adli yıl törenine Metin Feyzioğlu'nu davet etmesi üzerine konunun yönetim kurulunda görüşüldüğünü belirten Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı, Beştepe'ye gideceğini duyurdu.

TBB'den yapılan açıklamada, "Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu törene katılım sağlanmasına karar vermiştir. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu törene katılacak ve eskiden beri gelen geleneğin devamı olarak Yargıtay Başkanı Sayın İsmail Rüştü Cirit ile birlikte açış konuşmasını yapacaktır.

Meslektaşlarımızın ve milletimizin beklentisi sorunlarımızın konuşarak çözülmesidir. Bizim de sorunları konuşarak, iletişim kurarak hep birlikte çözebileceğimize inancımız tamdır" denildi.

HANGİ BAROLAR KATILMIYOR?

Bugüne kadar 15 baro (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Düzce, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Muğla, Ordu, Van), Beştepe'deki törene katılmayacağını duyurdu.

(HABER MERKEZİ)

Barolara 'alternatif adli yıl açılışı' çağrısıBarolara 'alternatif adli yıl açılışı' çağrısı