Barolara 'alternatif adli yıl açılışı' çağrısı

Beştepe'de gerçekleşecek adli yıl açılış törenine katılmayacaklarını açıklayan barolara, sosyal medyadan "alternatif adli yıl açılışı töreni" düzenleme çağrısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adli yıl açılış töreninin Beştepe'de yapılmasına tepki gösteren barolar, Yargıtay törene davetini reddetti. İzmir, İstanbul, Bursa, Muğla, Antalya, Adana, Aydın, Ordu ve Van baroları törene katılmayacakları açıkladı.

Baroların açıklamalarının ardından, alternatif adli yıl açılışı töreni gerçekleştirilmesi için sosyal medyada barolara çağrı yapıldı.

Avukat ve yazar Akif Kurtuluş, alternatif törenin İzmir'de yapılmasını önerdi. Kurtuluş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Teklifim şudur: Alternatif Adlî Yıl Açılışı, İzmir'de yapılmalı; Baro ev sahipliği yapmalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ankara Üniversitesi Hukuk mezunu Soyer de destek olmalıdır" ifadelerine yer verdi.

İzmir Barosu dün, Yargıtay'ın adli yıl açılış töreni davetini geri çevirmişti. Törenin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılması eleştirilen ve İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel'in imzasını taşıyan cevapta, "Bize kalırsa, siz de o salona gitmeyin. Çünkü yapacağınız konuşmada muhtemelen, yargının bağımsızlığından ve tarafsızlığından bahsedeceksiniz. Yürütmenin başının yaşadığı sarayın salonunda" denilmişti.

İzmir Barosu'nun açıklamasının ardından İstanbul, Bursa, Muğla, Antalya, Adana, Aydın, Ordu ve Van baroları da törene katılmayacaklarını duyurdu. (HABER MERKEZİ)

Baroların Beştepe boykotu büyüyorBaroların Beştepe boykotu büyüyor