Marmara Adası'nda yangın kontrol altına alındı

Balıkesir'in Marmara ilçesi Mestanağa mevkisinde gündüz saatlerinde çıktıktan sonra akşam kontrol altına alınan yangın, rüzgarın etkisiyle Çınarlı Mahallesi'ndeki ormanlık alana sıçradı. Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy: "Şu anda Marmara Adası'ndaki yangın tamamen kontrol altında" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Balıkesir'in Marmara Adası Mestanağa mevkiinde yangın çıktı. Bölgede etkili olan şiddetli rüzgar söndürme çalışmalarını olumsuz etkilerken yangının yakın durumdaki yerleşim yerlerine sıçramaması için yoğun çaba gösterildi.

Yangına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Marmara Adalar Belediyesi ile Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözlerle müdahale ediliyor. Bölgeye yangın söndürme helikopteri yönlendirildi.

.

ETKİLİ RÜZGAR SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığını söyledi. Rüzgarın çok etkili olduğunu ifade eden Aksoy, "Bir helikopter yetersiz kalıyor. Üst kesimlerde bulunan ahırların ve içindeki hayvanların ne durumda olduğunu bilmiyoruz. Telef olan hayvanların olduğu yönünde bilgi alıyoruz" diye konuştu. Bölgeden tahliyelerin başladığını söyleyen Aksoy, yanan evlerin bulunduğunu söyledi.

.

YANGIN YERLEŞİM YERLERİNE SIÇRADI

Yerleşim yerlerine sıçrayan yangında, 4 itfaiye eri ve bazı vatandaşlar duman etkilendi. Bazı ahırlardaki hayvanların öldüğü yangın nedeniyle vatandaşların evlerini tahliye etmeye çalıştığı bildirildi.

BALIKESİR BELEDİYE BAŞKANI: 4 AYRI NOKTADA YANGIN DEVAM EDİYOR

4 ayrı noktada yangının devam ettiğini açıklayan Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz  "Yangından ziyade duman insanları rahatsız ediyor, insanlarda o yüzden bir panik havası var. Bölgede 24 bin insan var tahliye edecek gücümüz var" dedi.

MARMARA ADALAR BELEDİYE BAŞKANI: YÜZDE 90'I KONTROL ALTINA ALINDI

CNN TÜRK canlı yayınına katılan Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, "Alevler yerleşim yerlerine ulaştı. İki ev yandı. Helikopter müdahalesine ihtiyaç var" açıklamalarında bulundu.

Aksoy, yaklaşık 1 saat sonra yaptığı açıklamada "Çok şükür yangının yüzde 90'ı kontrol altına alındı. Can kaybımız yok. İtfaiye soğutma çalışması yapıyor. 4 itfaiye personelimiz bu dumandan etkilendi, çok şükür bir sorunumuz yok. Belediyeye ait bir itfaiye aracımız yandı. Gelen mala gelsin. Böyle bir yangını çok şükür atlatmış olduğumuzu söyleyebiliriz. Biz de psikolojik olarak rahatlamış olduk" dedi.

ALEVLER YENİDEN YÜKSELDİ

Balıkesir'in Marmara ilçesinde, kontrol altında alındıktan sonra rüzgarın da etkisiyle yakın mahalleye sıçrayan yangın söndürülmeye çalışılıyor.

Mestanağa mevkisinde gündüz saatlerinde çıkan ve akşam üzeri kontrol altına alınan yangın, bölgeye yakın Çınarlı Mahallesi'ndeki ormanlık alana sıçradı.

Yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Bunun üzerine bölgedeki ekipler Çınarlı Mahallesi'ne sevk edildi.

Yerleşim yerlerine yakın olduğu bildirilen yangına çok sayıda ekip ve çevredeki vatandaşlar müdahale ediyor.

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, "Şu anda Marmara Adası'ndaki yangın tamamen kontrol altında" dedi. (BALIKESİR/AA)