TRT Çocuk 'Kaz Dağları'na zarar veriliyor' diyen çocuğu sansürledi

TRT Çocuk'ta yayınlanan bir programa katılan 9 yaşındaki Utku, Kaz Dağları'nda yaşanan doğa katliamına dikkat çekti. Programa telefonla bağlanarak "Kazdağları'na zarar veriliyor" diyen Utku'nun sözü sunucu Gözde Çevik tarafından kesildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kaz Dağları’nda altın madeni arama çalışmaları için binlerce ağacın kesilmesine yönelik tepkiler her geçen gün büyüyor. Doğa katliamına bir tepki de TRT Çocuk’ta gündeme geldi. Utku isimli 9 yaşındaki çocuk, TRT Çocuk’ta yayınlanan Haberin Olsun programına katıldı. Konuşmanın sonunda Utku, “Bir şey söylemek istiyorum, Kaz Dağlarımıza şu anda çok büyük bir zarar verilmekte…” dedi. Utku’nun bu sözleri TRT tarafından sansürlendi ve o anda reji ekibi tarafından telefonun sesi kısıldı.

YAYINDAN ALDILAR

Utku’nun sözlerinin ardından program sunucusu Gözde Çevik'in tepkisi dikkat çekti. Sunucu, “Utkucuğum güzel güzel konuştuk şimdi seninle, iyi bayramlar” diyerek yayından aldı. TRT Çocuk’ta yaşanan bu gelişme kısa sürede sosyal medyanın da gündemi oldu. Birçok kullanıcı TRT’nin bu tavrını sert bir dille eleştirdi.

CHP milletvekili Tuncay Özkan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir çocuğun konuşmasına bile tahammülleri yok! TRT Çocuk programına bağlanan Utku'nun sözleri Kazdağları'ndaki ağaç katliamını eleştirmesi nedeniyle kesildi! Doğayı savunan bir çocuğun sözlerine bile sansür uygulayan zihniyetten Türkiye'ye hayır gelmez!" dedi.

TRT ÇOCUK'TAN AÇIKLAMA

TRT Çocuk tarafından yapılan açıklamada kanala düzülen övgüler dikkat çekti. TRT Çocuk açıklamasında "Biz TRT Çocuk olarak bütün ailelerin çocuklarına güvenle emanet ettiği kanalımızı günlük tartışmaların hep uzağında tuttuk. Ailelerimiz ve bu konuda bize hep destek oldu. Bu tartışmaların bir canlı yayın üzerinden TRT çocuğa taşınmaması gerektiğini düşünüyoruz" denildi.

Program sunucusu Gözde Çevik ise "Evime göz yaşlarıyla döndüm" dedi. Çevik de TRT gibi çevreci olduğunu öne sürdü. “Nereden bilebilirdim ki TRT Çocuk’un hiçbir zaman konusu olmayan gündelik tartışmaların benim programımda dile getirileceğini, nereden bilebilirdim ki çevre duyarlılığını çocuklara en iyi anlatan kanalıma tam da bu konuda eleştiriler geleceğini” diyen Çevik şöyle devam etti “Sosyal medyada bu şekilde gündeme geldiğim için üzgünüm… Bırakalım da Türkiye’nin ortak değeri TRT Çocuk, siyasetten, günlük tartışmalardan uzak dursun. Ben, o tertemiz çocuklar sayesinde neşe dolu bir hayat geçiriyorum. Tartışmalarınızı bizden ve çocuklarımızdan uzak tutun. Biz size rağmen gülmeye, eğlenmeye, bunları yaparken de öğrenmeye ve öğretmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar oluğu gibi bundan sonra da gündelik tartışmalarınızın bir parçası olmayacağız. Son olarak; sosyal medya üzerinden küfür eden hakaret edenleri çocukların gülen yüzü hatrına umursamıyorum.”