YKS'de elektronik kayıt süresi uzatıldı

Üniversitelere yapılan elektronik kayıt başvuruları 3 gün uzatıldı. Ayrıca sınavda ilk 100'e giren (dil puanı hariç) öğrencilerden 67'si Boğaziçi Üniversitesi'ni tercih etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yüksek öğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) elektronik kayıt süreleri 3 gün uzatıldı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan öğrencilerin elektronik kayıt başvuru süresinin 19-21 Ağustos yerine, 16-21 Ağustos olarak değiştirildiğini bildirdi. Böylece elektronik kayıtlar 3 gün erken başlayacak.

Duyuruda, üniversiteye şahsen yapılacak kayıt işlemlerinin süresinde ise bir değişiklik olmadığı, bu kayıtların önceden planlandığı gibi 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacağı aktarıldı.

İLK 100 ÖĞRENCİDEN 67'Sİ BOĞAZİÇİ'Nİ TERCİH ETTİ

Sınavda birinci olan öğrencilerle birlikte ilk 10'da yer alan 7 aday ve dil hariç tüm puan türlerinde ilk 100 sıralamasında yer alan öğrencilerin 67'si Boğaziçi Üniversitesi'ne yerleşti. Ayrıca tüm puan türlerinde ilk 250 sıralamasında yer alan öğrencilerin 189'u, ilk 500 sıralamasında yer alan öğrencilerin 391'i ile ilk binde yer alan adayların 712'si Boğaziçi Üniversitesi'ni tercih etti. Üniversite, haberi Twitter hesabından paylaştı. (AA)