AK Partili başkandan okurlara ‘Hayvan Çiftliği’ kitabı

AK Parti’den Nevşehir Belediye Başkanı seçilen Rasim Arı göreve geldikten sonra hediye kitap kampanyası başlattı. Daha önce Oğuz Atay, Ahmet Hamdi Tanpınar, Cengiz Aytmatov’dan kitapları imzalayarak hediye eden Arı’nın bu haftaki tercihi George Orwell’ın Hayvan Çiftliği oldu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı göreve başlamasının ardından her hafta 10 kişiye kitap hediye ettiği bir kampanya başlattı. Farklı yazarların kitaplarını imzalayarak okurlara gönderen Arı’nın başlattığı kampanyada bu haftanın kitabı George Orwell’ın 'Hayvan Çiftliği' adlı eseri oldu. Nevşehir Belediyesi’nin resmi Twitter hesabından duyurulan çekilişle de imzalı 10 kitabın hediye edileceği duyuruldu.

TUTUNAMAYANLAR VE HUZUR KİTAPLARINI DA İMZALADI

Her hafta çekilişle kitapların sahiplerinin belirlendiğini aktaran Nevşehir Belediyesi yetkilileri bunun yanı sıra imzalı kitapların elden de hediye edildiği bilgisini paylaştı. Otoriter rejimlere karşı fabl tarzında siyasi hiciv olan Hayvan Çiftliği kitabından önce Arı’nın imzaladığı kitaplardan bazıları ise şu şekilde sıralandı, “Oğuz Atay’ın Tutunamayanlar, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Huzur, Cengiz Aytmatov’un Gün Olur Asra Bedel, Salim Nacar’ın Hürriyet Mahallesi’nden Fadime’nin Düğününe, Kemal Tahir’in Devlet Ana adlı eserleri.” (DUVAR)

Sanatçı yasaklayan başkana Kapadokya boykotu tepkisiSanatçı yasaklayan başkana Kapadokya boykotu tepkisi