Sağlıkçılara 'niye tedavi ettin?' gözaltısı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir doktor ve üç sağlık görevlisi gözaltına alındı. Gerekçe ise dört yıl önceki barikat eylemleri sırasında yaralanan ve çalıştıkları hastaneye gelen kişileri tedavi etmek!..

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cizre'de 2015-2016 yıllarındaki barikat eylemlerinde yaralanan kişileri tedavi eden sağlık çalışanları hakkında soruşturma başlatıldı.

Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şubesi, bazı adreslere baskın yaptı. Özel bir hastanede çalıştıkları belirtilen doktor N.S. ile sağlık görevlisi Ş.E, A.K. vie A.T. gözaltına alındı.

Dört sağlık görevlisine, o dönem çalıştıkları hastaneye gelen ve PKK'li oldukları iddia edilen kişileri tedavi etmek suçlaması yöneltiliyor.

Sağlık çalışanlarının gözaltındaki sorgusu devam ediyor.

'HEKİMİN GÖREVİ TEDAVİ ETMEKTİR...'

Şu an 3 sağlık çalışanı ve bir doktor Cizre Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor. Gözaltına alınan doktor N.S. aynı zamanda Şırnak Tabip Odası üyesi. Şırnak Tabip Odası Başkanı Serdar Küni, gözaltına alınan doktor N.S.'nin meslek etik kurallarını savunan bir hekim olduğunu söyledi. Küni gözaltılarla ilgili şunları söyledi: “Gözaltılarla avukat arkadaşlarımız ilgileniyor. Basından takip ettiğimiz kadarıyla gözaltı gerekçeleri 'tedavi etmek'. Biraz komik olacak ama hekimin görevi tedavi etmektir. Bir hekim din, dil, ırk, cinsiyet, siyasi görüş fark etmeksizin hastasını tedavi etmek zorundadır. Gözaltında bulunan doktoru çok iyi tanıyorum. Şırnak Tabip Odası'nın üyesi. Aynı zamanda meslek etik kurallarını her zaman savunan bir arkadaşımız. Böyle anılmalarından çok üzülüyoruz.”

Etiketler gözaltı cizre doktor