Akademisyen Alev Erarslan: 1071 akademisyen bildirisine imza atmadım

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alev Erarslan, kamuoyuna '1071 akademisyenin imzaladığı' belirtilerek ilan edilen, 'AYM Terörü Meşrulaştıramaz' bildirisine imza atmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Barış akademisyenleri hakkındaki yargılamalar için hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi kararına karşı 1071 imzalı bildiride ismi bulunan Doç. Dr. Alev Erarslan, böyle bir bildiriye imza atmadığını söyledi. Çalıştığı İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörlüğü'ne başvurarak imzasının çıkartılmasını isteyen Erarslan, “Böyle bir bildiriye imza atmadım, atmam da...” dedi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alev Erarslan'ın ismi önceki 1071 imzacıdan biri olarak açıklanan listede yer aldı. Erarslan, “Kamuoyunda '1071 Akademisyen' olarak bilinen bildiriyle ilgili olarak rektörlük tarafından gönderilen 'AYM Terörü Meşrulaştıramaz' başlıklı mailde, çoklu seçenek içeren bir imza sayfası ile karşılaşacağım düşüncesi ile sayfayı incelemek için ilgili linki tıklamam sonucu adım imzaya düştü. Tamamen iradem dışında, teknik ve sistemsel nedenlerden kaynaklı sehven atılmış imzamı çekme talebime ilişkin dilekçemi rektörlüğe ilettim” dedi.

1071'cilerin sayısı 1068'e düştü!1071'cilerin sayısı 1068'e düştü!

'AKADEMİK KİMLİĞİMLE ANILMAK İSTİYORUM'

Böyle bir bildiride yer almak istemediğini söyleyen Erarslan, “Bildiriye imza atmadım, atmam da” diyerek yaşanan duruma tepki gösterdi: “Ben akademik kimliğimle anılmak istiyorum. Ben bir akademisyenim. Akademik kimliğimin önüne hiçbir şeyin geçmesini istemiyorum. Sosyal medyadan her türlü haberi okurum, gündemi takip ederim. Ama bu konularda hiçbir zaman paylaşım yapmadım. Ben akademik kimliğime hiçbir olayın zarar vermesini istemiyorum. Eğer bu bildiriye imza attıysam arkasında durur, 'bu ifade özgürlüğü size ne derim' ama böyle bir bildiriye imza atmadım atmam da...”

İmzacılar arasında ismi yer alan Ercan Eyüboğlu: Bu durumun açığa kavuşmasını bekliyorumİmzacılar arasında ismi yer alan Ercan Eyüboğlu: Bu durumun açığa kavuşmasını bekliyorum

SAYI 1066'YA DÜŞTÜ

Barış akademisyenleri hakkındaki yargılamalar için hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi kararına karşı dün 1071 imzalı bildiri yayınlandı. Ancak İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden Dr. Mehmet Şerif Eskin ve İstanbul Aydın Üniversitesi'nden Prof. Ercan Eyüpoğlu, imzalarının haberleri olmadan kullanıldığını açıkladı. Bir akademisyenin de imzasının iki kez kullanıldığı ortaya çıkmıştı. Ayrıca yine İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Dr. Anıl Özgüç de böyle bir bildiriye imza atmadığını, gerekirse istifa edeceğini duyurdu. Doç. Erarslan'la birlikte imza sayısı 1066'ya düştü.