6 aydır kayıp olan 4 KHK'li bulundu!

OHAL döneminde KHK'yle ihraç edilen ve şubat ayında kaçırıldıkları öne sürülen 6 kişiden 4'ü bulundu. Polis, ailelere, 4 kişinin Terörle Mücadele Şubesi'nde gözaltında olduğunu bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'FETÖ' irtibatı iddiasıyla kamudaki görevlerinden ihraç edilen ve şubat ayından bu yana haber alınamayan 6 kişiden 4'ünün ailelerine bu gece polisten telefon geldi. Ailelere, 6 aydır kayıp olan Salim Zeybek, Özgür Kaya, Erkan Irmak ve Mikail Ugan'ın Ankara Terörle Mücadele Şubesi'nde gözaltında oldukları bildirildi.

Açıklama, 4 kişinin yakınları tarafından sosyal medya hesaplarından yapıldı.

Sabah erken saatlerde Ankara TEM’e giden ailelere Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi avukatları da eşlik etti. Savcılık,  aylardır kendilerinden haber alınamayan dört kişinin aileleriyle ve avukatlarıyla görüşmesine izin verildiği bilgisini paylaştı. Ancak emniyete giden aileler görüşemedi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, TEM önünde bekleyişlerini sürdüren kayıp yakınlarından Özgür Kaya’nın eşi Aycan Kaya, polisin avukatlara, Salim Zeybek, Özgür Kaya, Erkan Irmak ve Mikail Ugan’ın dün akşam saatlerinde sırt çantalarıyla Ankara Emniyeti’ne yakın bir yere geldiklerini ve burada yapılan rutin GBT kontrolü sırasında gözaltına alındıkları bilgisini verdiğini söyledi. Aileler ve avukatlar, Zeybek, Kaya, Irmak ve Ugan ile görüşebilmek için Savcılıktan izin almaya çalışacaklarını belirtti.

Konuyu daha önce Meclis gündemine taşımış olan Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam da haberi Twitter hesabında paylaştı. İslam, "Altı kayıptan dördü emniyet mensupları tarafından bulundu. İki kayıp daha var. Sabah Avukat açıklamalarını bekleyelim" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da, haberi Twitter hesabından paylaştı ve savcılığa diğer iki ismin de bulunması için çağrıda bulundu. Kayıplardan Gökhan Türkmen ile Mustafa Yılmaz’dan ise henüz haber yok.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Cihangir İslam TBMM'de düzenledikleri basın toplantılarıyla konuyu gündeme getirmiş ve hükümeti açıklama yapmaya davet etmişti.

Daha önce de benzer şekilde kaybolan isimler aylar sonra bulunmuş, polis, 'FETÖ soruşturmalarından aranan bu isimleri ihbar üzerine yakaladığını' iddia etmişti. Bu isimlerden bazıları daha sonra yaptıkları açıklamalarda, istihbarat birimlerince kaçırıldıklarını, aylarca işkenceli sorgudan geçirildikten sonra sokakta polise teslim edildiklerini söylemişlerdi.

(HABER MERKEZİ)