Adana HiltonSA Otel'de grev kararı

OLEYİS ve Adana HiltonSA yöneticileri TİS'te anlaşamadı. Çalışanlar otel önünde toplandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana HiltonSA'da Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Otel yanında toplanan işçiler, slogan atarak, otelin önüne kadar yürüdü.

Türkiye Otel, Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası (OLEYİS) ile Adana HiltonSA arasında yürütülen görüşmeler sonrası OLEYİS Genel Başkanı Vedat Böke, "2019 yılı TİS müzakere süreci, sendikamızın bütün girişimleri ve çabalarına rağmen, işverenin uzlaşmaz tutum ve davranışları nedeniyle tıkanma sürecine girmiştir. Bütün girişimlerimize rağmen, Adana HiltonSA işvereni 'ücretler, ikramiye, sosyal yardımlar' gibi konularda işçilerin taleplerine ısrarla duyarsız kalmıştır. Türkiye'nin bacasız fabrikası konumunda bulunan ve mevsim itibariyle en canlı sezonunu yaşayan turizm sektöründe, sendikamızın iyi niyetli bütün çabalarına işveren olumsuz karşılık vermiş ve işçileri adeta grev kararı almaya zorlamıştır" dedi.

İşçilerin kararı ve desteğiyle greve çıktıklarını aktaran Böke, grev sürecini başarıyla yürüteceklerini ve işçinin kararının imzaları olacağını kaydetti. Konuşmaların ardından otele grev kararı asılarak, işçiler davul zurna eşliğinde halay çekti. (ADANA/AA)