Nusaybin'de başkan yardımcısına gözaltı

Nusaybin Belediye Başkan Yardımcısı Ferhat Kut ile DBP Mardin İl Eş Başkanı Leyla Bozkurt'un da aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlara 24 saatlik görüş yasağı getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında aralarında Nusaybin Belediye Başkan Yardımcısı Ferhat Kut ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Mardin İl Eş Başkanı Leyla Bozkurt'un da aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Mardin'de yürütülen soruşturmada İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Belirlenen adreslere eş zamanlı yapılan baskınlarda, aralarında Demokratik Bölgeler Partisi Mardin İl Eş Başkanı Leyla Bozkurt, Nusaybin Belediye Başkan Yardımcısı HDP'li Ferhat Kut'un da aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 6 şüphelinin emniyetteki sorguları devam ediyor.

24 SAATLİK GÖRÜŞ YASAĞI

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran gözaltılarla ilgili açıklama yaptı. Başaran, gözaltına alınanlar hakkında 24 saatlik görüş yasağı konulduğunu söyleyerek, ,"2015 yılında başlatılan ve rutinleştirilen bu gözaltı ve tutuklamaların yeniden uygulamaya konulması, AKP-MHP iktidarının siyasi olarak çıkmaza girdiğinin bir işaretidir. AKP-MHP iktidarının, HDP’nin demokratik yollarla elde ettiği kazanımlara, demokratik siyaset ahlakına ters düşecek şekilde devlet kurumlarını kullanarak ve hukuksuz yöntemlerle kesintisiz olarak saldırması kabul edilemez. Nasıl ki, 2016 yılında sürdürülen tutuklama ve görevden alma furyası bir başarıya ulaşamadıysa, bu saldırılar da AKP’nin hızlanan çöküşünü durduramayacaktır" dedi.

Başaran yaşanan gözaltılara ilişkin tepkisini şu sözlerle anlattı: "Adı yolsuzluğa karışmış kişileri büyük bir coşkuyla havalimanlarında karşılayan; halkın parasını ayakkabı kutularında saklayanları ödüllendiren AKP iktidarı, halkın tek kuruşunu dahi çarçur etmemiş belediye eş başkanlarımıza yönelik saldırılarına son vermelidir. Gözaltına alınan tüm arkadaşlarımız derhal bırakılmalı, kendilerine karşı yürütülen bu asılsız soruşturma ve yargılamalar bir an önce sonlandırılmalıdır. Bu saldırılar demokratik siyasetteki ısrarımıza, barışa olan inancımıza asla zarar veremez. Bize inanan halkımızın taleplerini her alanda dillendirmeye ve savunmaya devam edeceğiz." (HABER MERKEZİ)