Mahkeme, otogar otoparkının İSPARK'a devrini durdurdu

15 Temmuz Demokrasi Otogarı otopark bölümünün İSPARK'a devredilmesine işletmeci şirket itiraz etti. Ara kararını açıklayan mahkeme, yürütmenin durdurulmasını kararlaştırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nın (Esenler Otogarı) otoparkının İSPARK'a devredilmesi kararı mahkeme tarafından durduruldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis toplantısında 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nın otopark bölümünün, belediyeye bağlı şirketlerden İSPARK devredilmesine karar verilmişti. Karara göre, otoparkın ilk 1 saati ücretsiz olacak ve gelirin yüzde 25’i belediyeye ödenecekti.

Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüsçüler Derneği ile Avrasya Terminal İşletmeleri Anonim Şirketi, belediyenin kararına itiraz etti.  Gazeteci Dinçer Gökçe'nin Twitter hesabından paylaştığı karara göre mahkeme, belediyeden davaya konu olan işlemin dayanağı oluşturan bilgi ve belgelerin istenmesine hükmetti.

Esenler Otogarı'nın otopark bölümü İBB'ye devredildiEsenler Otogarı'nın otopark bölümü İBB'ye devredildi

Devir kararının uygulanmasıyla telafisi güç zararlar oluşacağı gerekçesiyle "davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara karara cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin durdurulmasına" karar verildi.

Savunma ve ara karara yanıt için İBB'ye 7 gün süre verildi. (HABER MERKEZİ)