Düzce Valiliği: Açıklamada 'afet bölgesi' kavramı sehven yer aldı

Sel nedeniyle yapıları hasar gören Düzceliler de afetzede kabul edilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Valilik, Düzce'nin afet bölgesi ilan edildiği açıklamasını değiştirdi. Afet bölgesi ifadesinin yanlışlıkla yazıldığı ifade edilen açıklamada, "afet sebebiyle yapıları hasar gören vatandaşların afetzede kabul edilmesi" başvurusunun Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca kabul edildiği aktarıldı.

Düzce Valiliği, 17-18 Temmuz'da yaşanan sel nedeniyle Düzce'nin afet bölgesi ilan edilmesi için başvuru yaptı. Valilikten bugün yapılan açıklamada başvurunun Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından kabul edildiği aktarıldı.

Açıklamada, "17-18 Temmuz 2019 tarihlerinde aşırı yağışlar sonucu meydana gelen sel afetinin Düzce ili genelinde 'Genel Hayata Etkili' (Afet Bölgesi) olduğu ve bu afet sebebiyle yapıları hasar gören vatandaşların afetzede kabul edilmesi Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca uygun görülmüştür" denildi.

Valilikten yapılan ikinci açıklamada, "afet bölgesi" ifadesinin sehven yazıldığı belirtilerek, ""Bir önceki açıklamamızda ‘afet bölgesi’ kavramı sehven yer almıştır. Düzce ili genelinde, 17-18 Temmuz 2019 tarihlerinde aşırı yağışlar sonucu meydana gelen sel afetinin 'Genel Hayata Etkili' olduğu ve bu afet sebebiyle yapıları hasar gören vatandaşların afetzede kabul edilmesi Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca uygun görülmüştür" ifadelerine yer verildi.

Selde kaybolan 7 kişiden 5'inin cesedi bulunmuştu. 2 çocuğu arama çalışmaları ise devam ediyor. (HABER MERKEZİ)