Kemal Türkler mezarı başında anıldı

DİSK kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler, katledilişinin 39. yıldönümünde anıldı. Törene DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Türkler'in çocukları Nilgün Türkler Soydan ve Yasemin Türkler de katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler, öldürülüşünün 39. yılında mezarında anıldı. Topkapı Mezarlığı'ndaki anma törenine Türkler’in kızları Nilgün Türkler Soydan, Yasemin Türkler ve Türkler’in torunları, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK önceki dönem Genel Başkanları Süleyman Çelebi ve Rıdvan Budak, DİSK Genel Sekreteri Cafer Konca ve Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu katıldı.

22 Temmuz 1980 tarihinde İstanbul Merter’deki evinin önünde uğradığı suikastla hayatını kaybeden Türkler'in anma töreninde Konca açılış konuşmasını yaptı. Saygı duruşunun ardından ilk konuşmayı yapan Nilgün Türkler Soydan “Bugün bir ölüm yıldönümünü anmak için toplanmış olsak da umut dolu günlerdeyiz” ifadelerini kullandı.

Anma töreninde konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Kemal Türkler’in 10 Şubat 1977’de, DİSK’in 10. kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmadan bir alıntıyla başladı. Çerkezoğlu, Türkler’in “zaman bağımsızlık, demokrasi, barış, toplumsal ilerleme ve sosyalizm lehine ilerliyor. Zamanın akışını hızlandırmalıyız. Daha çok çalışmalı, daha kararlı ve uyanık olmalıyız” sözlerini aktardı.

Her türlü bedele rağmen eşitlik, özgürlük, demokrasi ve emeğin hakları mücadelesinin sürdüğünü belirten Çerkezoğlu “Yarın kıdem tazminatımızı fona devretmek için karşımıza çıkarlarsa yapacağımız şey müzakere olmayacaktır. Konuşacak hiçbir şeyimiz yoktur. Üretimden gelen gücümüz de dahil olmak üzere işçi sınıfının tüm mücadele yöntemleriyle kıdem tazminatımıza sahip çıkacağız” dedi.

Anma töreni, Ezik Ozan’ın Kemal Türkler anısına yazdığı şiiri okuması ve Türkler’in mezarına karanfil bırakılması ile sonlanırken, anmanın ardından Kemal Türkler’in Sebahat Türkler'in mezarı da ziyaret edildi. (HABER MERKEZİ)