Düzce'de kayıp çocuğun cesedi bulundu

Düzce'deki selde kaybolan bir kız çocuğunun cesedi bulundu. Dört kişiyi arama çalışmalarına ise sabaha kadar ara verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Su baskını ve toprak kayması yaşanan Düzce'nin Akçakoca ilçesine bağlı Uğurlu köyünde bir çocuk cesedi bulundu. Cesedin 7 yaşındaki Sanem Kaplan'a ait olduğu belirlendi.

Jandarma Arama-Kurtarma (JAK), AKUT, AFAD ve diğer ekipler, selden en fazla etkilenen Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım ve Uğurlu ile merkeze bağlı Melenağzı köylerinde toplandı. Ekipler, kaybolan 4'ü çocuk, 5 kişiyi bulmak için dere yataklarıyla su taşkınlarının olduğu bölgede arama çalışması yürüttü.

Kaybolan kişilerin denize gidebileceği ihtimalinin de değerlendirildiği çalışmalarda 200'ün üzerinde personel, 30'dan fazla araç, botlar, arama kurtarma köpekleri ve helikopterler görev yaptı. İş makineleri de köpeklerin işaret ettiği yerlere odaklanarak çalıştı.

Arama çalışmalarında Uğurlu köyünde bir çocuk cesedine ulaşıldı. Cesedin, aranan ikizlerden 7 yaşındaki Sanem Kaplan'a ait olduğu belirlendi.

Arama kurtarma çalışmaları, sabah saatlerinde yeniden başlatılacak.

CENGİZ TÖNGEL'İN CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Bölgede geçen hafta çarşamba akşamı ve perşembe gecesi etkili olan kuvvetli sağanaktan sonra Cumayeri, Gölyaka ve Akçakoca ilçelerinde Melen Çayı'nın taşması nedeniyle birçok noktada sel ve heyelan meydana gelmişti. Köylerde mahsur kalan 227 kişi kurtarılmış, 7 kişi hakkında ise kayıp ihbarı yapılmıştı.

Yürütülen arama kurtarma çalışmalarında, 19 Temmuz'da Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım ile Uğurlu köyleri arasındaki dere yatağında kayıp olarak aranan Fatma Töngel'in, dün de Uğurlu köyünün 200 metre yakınındaki bataklık bölgede Cengiz Töngel'in cesedi bulunmuştu.

Akçakoca Devlet Hastanesi morgundan alınan 53 yaşındaki Cengiz Töngel'in cenazesi, Aziziye Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedildi. (DÜZCE/AA)

Etiketler çocuk ceset Düzce