Oğhan: Dün Davutoğlu ile mülakat yaptık, bugün programlarımız bitti

Yavuz Oğhan, Ahmet Davutoğlu'yla yaptıkları röportajın ardından RS FM'deki programlarına son verildiğini açıkladı. Kararı eleştiren Davutoğlu, "Her kapıyı kapatsalar da biz yeni kapı açacak, susmayacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Yavuz Oğhan, Rusya'nın Sesi (RS) FM'deki programlarının, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla yaptıkları röportajın ardından yayından kaldırıldığını duyurdu. Programlara son verilmesi nedeniyle üzüntü duyduğunu belirten Davutoğlu ise "Bu kararın hiç bir izahı yok. Her kapıyı kapatsalar da biz yeni kapı açacak, susmayacağız" dedi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Yavuz Oğhan'ın Youtube'da yayınlanan "Bidebunuizle" programında Akif Beki ve İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtlamıştı.

Twitter hesabından programların sonlandırıldığını açıklayan Oğhan, "Türkiye’de hiç bir iyi iş cezasız kalmaz, dün Davutoğlu ile mülakat yaptık bugün programlarımız bitti, üstelik yayını kendi YouTube kanalımızdan yaptığımız halde, #bidebunudinle ile Akif Beki ve İsmail Saymaz'la yaptığımız #söylemesibizden artık RS FM’de değil" ifadelerini kullandı.

Ahmet Davutoğlu da Twitter hesabından yaptığı açıklamayla karar tepki gösterdi. Davutoğlu, "Dün benimle mülakat gerçekleştiren üç basın mensubu Yavuz Oğhan, Akif Beki ve İsmail Saymaz'ın programlarına son verilmesinden büyük üzüntü duydum. Kendileri sadece gazetecilik yaptılar. Bu kararın hiç bir izahı yok. Her kapıyı kapatsalar da biz yeni kapı açacak, susmayacağız" dedi.

Yavuz Oğhan'ın adı, fişleme tepkilerine neden olan SETA'nın "Uluslararasın Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları" raporunda da yer almıştı.

Raporda, Oğhan'la ilgili "İsmail Saymaz ve Akif Beki ile beraber her pazartesi ve çarşamba 19.15’te “Söylemesi Bizden” isimli programda da yer almaktadır. Twitter hesabı üzerinden programlarına ait paylaşımları dolaşıma sokmaktadır. Twitter hesabında hükümeti eleştiren paylaşımlarda bulunduğu görülmektedir" ifadelerine yer verilmişti. (HABER MERKEZİ)

Davutoğlu'dan Erdoğan'a: Kırgınlığı keşfetmek güzelDavutoğlu'dan Erdoğan'a: Kırgınlığı keşfetmek güzel