Maltepe Belediyesi'nde grev

Maltepe Belediyesi temizlik işçileri, sekiz ay önce imzalanan toplu iş sözleşmesine uyulmadığı için greve çıktı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maltepe Belediyesi'ne bağlı MATAŞ ve MATEĞ A. Ş. şirketlerinde çalışan DİSK Genel-İş üyesi temizlik işçileri, sekiz ay önce anlaşmayla sonuçlanan ve imzalanan toplu iş sözleşmesinin şartlarının uygulanması çağrısı yaptı. Sabah saat 04.00’te MATAŞ temizlik işleri müdürlüğünün bulunduğu şantiyede toplanan işçiler, “Zafer direnen emekçinin olacak”, "Yılgınlık yok, direniş var”, “Direne direne kazanacağız” sloganları ve halaylar eşliğinde grevi başlattı. DİSK/Genel-İş Kadıköy Belediyesi sendika temsilcileri ve çalışanları ile Gülsuyu Cem evi yöneticileri de işçilere destek ziyaretinde bulundu.

Evrensel'de yer alan habere göre DİSK/Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 2 No'lu Şube üyesi işçiler imzasıyla Maltepe halkına dağıtılan bildiride, işçilerin emek üretiminden gelen güçlerini kullanarak, hukuki ve demokratik hak arayışında oldukları belirtildi. Bildiride, “Bu süreçte çöpleriniz alınmadığında, sokağınız süpürülmediğinde, parklarınız temizlenmediğinde, telefonlarınız açılmadığında bilmelisiniz ki bunun sorumlusu Maltepe Belediyesi çalışanları değil, emekçisinin hakkını vermeyenlerdir” denildi.

DİSK/Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 2 No'lu Şube Başkanı Yenigül Özen Dolgun ise 30 Haziran 2018 yılında yetki kazandıklarını anlattı. 8 Ağustos'ta başlayan toplusözleşme görüşmelerinin sonunda MATAŞ yönetimiyle sekiz ay önce toplu iş sözleşmesini imzaladıklarını hatırlatan Dolgun, “Türkiye'de kanun hükmünde kararnameyle geçişi yapılan belediye çalışanlarında ilk toplu iş sözleşmesidir” dedi.

Dolgun, kazandıkları haklarını kullanamadıkları ve ücretleri ödenmediği için iş bıraktıklarını ifade etti. İşçilerin yoksulluk sınırının biraz üstünde bir ücretle çalıştıklarını vurgulayan Dolgun “Bu düzeltilene kadar mücadelemize devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Dolgun, ücretlerin ödenmesi, haftalık çalışma  süresinin 40 saate düşürülmesi ve insanca muamele görme gibi talepleri olduğunu ifade etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne grev kararı asıldıAntalya Büyükşehir Belediyesi'ne grev kararı asıldı

Etiketler Grev Maltepe